Идеи как да съчетаем черното в кухнята (снимки)

Публикувано на 12/06/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 20 954 пъти

Кухненският плот е изключително важен, защото той е подложен на постоянно мокрене и замърсяване по време на готвене. Затова този елемент трябва да бъде изработен качествено и с подходящи материали, така че да не се надрасква и да бъде устойчив на петна. За поставяне на черен кухненски плот, препоръчваме да заложите на материали като ламинат или стъкло. Ако пък сте избрали естествен камък, обърнете внимание на здравината на кухненските шкафове.


Под нивото на погледа

За постигане на минималистичен дизайн за вашата кухня, заложете на черна подова настилка и кухненски модул с изчистени форми. Колкото до материала, можете да избирате между мрамор, естествен камък и дори ламиниран паркет. За да си позволите подобно решение обаче, отново е препоръчително да разполагате с отлично осветление и достатъчно площ. Бихте могли да помислите именно какво се намира на нивото на погледа и така да разпределите цветовото пространство. Имате необятни вариации и възможности за съчетание.


Един свеж елемент променя целия облик на кухнята

Съветваме ви да предвидите поне един аксесоар, който да е в светъл и топъл цвят, така че да внесе закачливост на помещението.


Съчетание между цветове

Черният кухненски плот ще стои чудесно с бели шкафове, светъл под и стени, на които да контрастира. Макар и по-рядко срещано, съчетанието между дървени кухненски шкафове и черен плот е интригуващо интериорно решение, особено с дървена подова настилка. За да сте сигурни в подбора на точните материали, посъветвайте се със специалисти за ремонт на кухня, като направите заявка в MaistorPlus!


Свежа и топла кухня

Добавете доза екстравагантност към приготвянето на засукани ястия, като изберете съдове, покривки и декорации с черни елементи. Сложете закачлива картина на стената или пък снабдете барплота с елегантни черни столове, в тон с кухненския модул или пода.

Виж още: Интересни идеи за модерен кухненски дизайн


Разлейте черно на пода

Черният цвят е изключително актуален за подовата настилка, защото придава лукс и изисканост на всяко помещение. Можете да го съчетаете със светъл мрамор или да го превърнете в преобладаващ цвят, стига обаче стените да балансират, боядисани в бяло или кремаво например. Създайте кухненски под по модела на шахматна дъска или изпъстрете с шарките на естествения камък. Може да е основен цвят или да е в допълнение към другите интериорни решения.


Или пък оцветете в черно кухненските шкафове

А ето и една интересна идея за тези от вас, които са склонни да поемат интериорни рискове! Поръчайте новия си кухненски модул в черно, като го съчетаете с нестандартно осветление, а за пода и стените изберете бяло или бежово. За да разнообразите строгия му вид, го украсете с авангардни декорации или изберете оригинални дръжки за шкафовете!


Идеи как да съчетаем черното в кухнята (снимки)

Черното е един от малкото цветове, които неизменно присъстват в дизайна на всеки съвременен дом. То е актуално и същевременно елегантно, и тъй като придава неповторимо излъчване на всяко помещение, е време да го поканите и в своята кухня. Съчетаването на черното с останалите елементи в кухнята е напълно постижимо, стига да имате добра идея и верен майстор под ръка. Днес ще ви предложим няколко страхотни идеи за добавяне на модерния черен цвят в кухнята, а ако й предстои цялостен ремонт, намерете коректни специалисти, като разгледате предложенията им в MaistorPlus!


Преобладаващи черни нюанси

За да оцветите в черно стените на кухнята, трябва да разполагате с голямо помещение, в което влиза достатъчно количество естествена светлина. В противен случай, черното по стените ще смали оптически стаята, а това ще повлияе негативно на настроението и активността ви.


Акцентирайте върху контрастиращи елементи

Акцентът може да не е върху черния цвят, а той по-скоро да допълва интериора. Червеното се съчетава добре с черно и бяло, като можете да заложите на него за подчертаването на по-важни елементи от кухнята. А защо не и да боядисате само една стена в червено, като по този начин я откроите от останалите.

Виж още: Модерни кухненски смесители с уникален дизайн


Съчетайте разнообразни форми и цветове

Изключително подходящ вариант е съчетаването на черната стена със светъл под, таван и кухненски шкафове. Ако заложите на боядисване, разнообразете черното със симпатични надписи или фигури. Друга идея е да пресъздадете "тухлена" стена, като дали черното ще доминира или ще допълва визията, изпълвайки фугите, зависи от големината на пространството и вашите предпочитания!


Съчетайте цветната кухня с черна техника

Едва ли има по-стилно решение за съвременната кухня от това да заложите на бяла техника в черно. Това симпатично противоречие стои страхотно до бели кухненски шкафове, в съчетание с тъмен под и ярки стени. По този начин черното присъства значително в интериора на кухнята, без да потиска и нарушава усещането за хармония.


Когато пространството е в изобилие

Дори и кухнята ви да е по-малка, съчетайте черните шкафове с бял кухненски плот или създайте кухненски модул в два цвята. Перфектното допълнение към подобни експерименти са златните или медни декорации, както и елементите от стъкло.


Внесете разнообразие с черни елементи и декорации

Обзавеждането на кухнята далеч не се изчерпва с кухненския модул, затова помислете за интегрирането на черни елементи чрез останалите мебели. Какво по-хубаво от елегантна стъклена маса и кожени черни столове за вашата кухня? Добавете черния цвят при избора на полилеи, вази и други кухненски пособия, като го съчетаете смело с елементи в наситени цветове, като зелено, оранжево и жълто.


Експериментирайте с черни нотки по стените

Ако сте решили да внедрите черния цвят в кухнята, препоръчваме да го съчетаете с кухненско обзавеждане в друг, по-светъл цвят. Черното има изключително добро разбирателство с всяка възможна идея, която искате да реализирате.

Виж още: Трансформация - кухня на балкона


Изцяло тъмни тонове

Изключително интересно решение е съчетаването на бялата техника с куненски модул от дърво. За да се разчупи този строг вид на помещението, препоръчваме да изберете модул с елегантен дизайн, както и кухненски дръжки, плотове и декорации в различен цвят.


Тайни и загадъчни черни елементи

При избора на кухненско обзавеждане отделете време и внимание на всеки детайл, съчетайте смело цветовете и сътворете невероятна хармонична кухня за своето семейство! За да не сгрешите при избора на материали, нюанси и декорации, което ще доведе и до допълнителни разходи на по-късен етап, изберете опитен и коректен специалист за ремонта на кухнята! За целта заявете проект в MaistorPlus и до 24 часа ще получите оферти на водещи професионалисти и ще можете да разгледате оценки от клиенти, при това напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта