Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.

Публикувано на 31/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 602 пъти

Съвременният дом е въплъщение на уюта и спокойствието, като често се отличава и със забележителна функционалност. Разгледайте този невероятен апартамент, който ще ви впечатли с гостоприемен интериор и новости в дизайна, които са напълно приложими и в компактни пространства! Професионални съвети за интегрирането на подобни идеи във вашето жилище потърсете от квалифицирани специалисти!


Модерно и функционално решение - обединяване на помещенията в едно

Този невероятен проект е дело на архитектите от DragonArt и се намира на последния етаж на жилищна сграда в град Гдиня, Полша. Апартаментът обхваща 89 кв.м. и се отличава със съвременен дизайн и завидна функционалност. За да придобие своето модерно излъчване, той е претърпял пълна реконструкция, която води до промяна и в разпределението на стаите и усвояването на пространството. В резултат на това преобразяване днес кухнята, трапезарията и дневната са поместени в рамките на едно общо помещение, като по този начин се създава усещане за простор в жилището.

Виж още: Модерен бял апартамент с елегантно излъчване в Москва


Дневната грабва вниманието със своето артистично излъчване

Дневната притежава неподражаемо излъчване и грабва мигновено вниманието със своя неподправен уют и практичен дизайн. Тухлената стена придава известна доза артистичност на помещението, а преобладаващите дървени елементи създават усещане за хармония и комфорт. Меката мебел, както и останалата част от обзавеждането, са в нюансите на сивото, бялото и черното, като перфектен стилен завършек към облика на тази стая.


Технологичните решения заемат важно място в дизайна на дневната

Особено впечатление в дневната правят вградените клетки и рафтове от дърво, които създават допълнително място за съхранение на вещи и поставяне на декорации. Освен красивите интериорни решения обаче, в дневната са интегрирани и страхотни технологични решения. Тя разполага с функционална аудио система и прожекционен екран, "скрити" в окачения таван. Ето как през уикендите уютният хол може бързо и лесно да се превъплъти в истински киносалон!

Виж още: Преоткрийте мансардата, като я превърнете в уютна дневна


Бялото се настанява удобно в трапезарията

В този дом трапезарията оползотворява един от ъглите в общото помещение, като се отличава с модерен облик, подчинен на изчистените линии. Заобиколена от големи прозорци, зоната за хранене е светла и гостоприемна, като за това излъчване успешно допринасят елегантната маса, интересните столове и дребните декорации. Трапезарията тук представялва плавен преход между функционалната кухня и уютната дневна, като това проличава изключително ярко в подбора на цветове и материали за нея.


Кухнята се отличава с елегантен и изчистен дизайн

Кухнята притежава впечатляващ дизайн и изключително функционално оборудване. Тя заема изцяло една от стените в общото помещение, като е разделена визуално на две части - половината, която е близо до зоната за хранене е подчинена на бялото, а тази част, която е близо до дневната съответства на нейния дизайн, затова в нея доминира именно дървото. Допълнителна площ за приготвяне на продукти и пространство за съхранение пък осигурява кухненският остров, който разполага и с удобно осветление за по-добра видимост по време на готвене.


Оригиналното антре представлява плавен преход към останалите помещения

Това изумително жилище разполага с удобно антре, в което централно място заема дървеният модул за съхранение на връхни дрехи и обувки. Неговият дизайн е сходен с този на останалата част от обзавеждането, като тук доминират изчистените линии и интригуващите дребни акценти, въплътени в закачалките например.


Дизайнът на спалнята включва най-интересните елементи от дневната

Спалното помещение създава успокояваща обстановка, като обзавеждането му допълва стилово дизайна на дневната. Както в хола, така и тук, дървото доминира - на пода, в основата на леглото и под формата на детайли по гардероба. Тухлената стена е друга нестандартна идея за спалня, която в случая обаче пасва перфектно на нейния облик. Стената срещу леглото пък показва интересна идея за вграждане на телевизора, която придава по-модерно излъчване на цялото помещение.


Стъклена преграда между банята и спалнята - защо не?

А ето и едно съвременно интериорно решение, което дава възможност за обособяване на отделна баня в рамките на спалнята, без тя да изглежда тъмна и схлупена. За целта в този апартамент банята е отделена от спалното помещение посредством стъклена плъзгаща се врата. Недостатъкът на този вариант е пряката видимост между двете помещения, но пък тя лесно може да бъде преодоляна с поставянето на щори, завеси или матирани стъкла.


Практичен офис и удобна стая за гости в едно

Втората спалня в този дом е превърната в страхотен офис, който осигурява необходимото уединение за работа, без да е лишен от достатъчно естествена светлина. На една от стените е изграден функционален модул за съхранение на книги и вещи. Бюрото пък е своеобразно продължение на модула, което решава проблема с вечния недостиг на работна площ. Предвидливо собствениците са поставили и удобен диван, така че офисът лесно и бързо да може да се превърне в комфортна стая за гости.

Виж още: 5 вдъхновяващи примера за икономични и миниатюрни къщи


Невероятна компактна баня с уникално излъчване

Втората баня е по-малка и за нея са избрани топли землисти тонове, които я отличават от дизайна на останалата част от жилището. Въпреки компактните размери на помещението, то е изключително удобно и практично, като интересен акцент в неговото обзавеждане е впечатляващото огледало. Съчетайте подобни функционални решения в интериора на своето жилище, като поверите реновирането му на доказани специалисти! Направете заявка при нас напълно безплатно и се уверете сами, че успешният ремонт е само на един клик разстояние!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта