Удивително архитектурно творение - модерна къща с изящен дизайн в горите на Япония

Публикувано на 30/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 2 844 пъти

Работата на архитектите в днешни дни рядко може да бъде описана с обикновени думи. Необходимо е да използваме епитети като футуристична, иновативна, вдъхновяваща, причудлива и нестандартна, грандиозна и абсолютно неповторима. Всичко това важи и за къщата, която ще ви представим днес, вдъхновени от уникалните идеи, които потребителите на "Направи сам" дадоха в една от темите във форума. Тя е не просто архитектурна изработка, а истинско произведение на изкуството. Насладете й се, помечтайте и почерпете идеи за вашия дом, който можете да преобразите както пожелаете, с помощта на подходящите професионалисти.


Къщата-мечта в Япония

Да, това творение, определено би могло да бъде названо като къща-мечта. Разположена във величествена гора в Япония, в областта Китасаку, тази къща изумява всеки имал късмета да я види. С площ от 1711 кв.м., тя разкрива пред нас не само уникална външност с форма на морски рапан, но и неповторим вътрешен интериор с обли стени, слети с пода и тавана. Нейн създател е архитектът Котаро Иде, подпомаган от цял екип креативни умове инженери, строители и дизайнери. Издигната е през 2008г., по начин, който я слива с красивата природа и цялостната гледка впечатлява с усещането за пълна хармония и елегантност.

Виж още: Мостът дракон - еко съоръжение, излязло от китайските приказки


Семпла или умопомрачителна и необикновена?

Трудно е да определим външността и визуалното усещане, което оставя тази къща у нас. Със сигурност е умопомрачително необикновена, но този внушителен стил е изкусно съчетан с много нежни и семпли форми, които сякаш прегръщат вътрешния интериор в големите си обятия.


В двора се усеща най-силно присъствието на природата

Да, дворът е абсолютно отворен и открехнат към невероятната, заобикаляща го горска околност. Постигнат е пълен унисон с природата, който, малко по малко, започва да забавя времето и да ни кара да забравим за големия шумен град и ежедневните си рутинни задължения.

Виж още: Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора


Да надникнем отвътре

Единствените ъгли в дома се разполагат около прозорците, а целият останал интериор е изграден с грациозни обли форми. Струва ли си тази къща да бъде използвана единствено за вила през уикенда? Определено не! Интериорът е съчетал в себе си нежни нюанси, а материалите, които са използвани, са в пълно съчетание с приорадата и нейните нежни мотиви.


Нежен лукс, семпли цветове и свежи акценти

Обзавеждането е съобразено с "последния писък на модата", но без да натрапва излишна помпозност. Луксът е умерен и олекотен от нежните бели цветове, червени акценти и дървена подова настилка. Колкото по-навътре влизаме, все по-силно усещаме как стрелките на часовника се забавят.

Виж още: Камини с невероятен дизайн за един по-топъл и уютен дом


Банята, в която времето просто спира

Има ли някой, който не желае да прекара часове в красивото голямо джакузи и изцяло да се самозабрави, напълно потопен в релакс и спокойствие? Сигурни сме, че няма. Но има още едно нещо, което е сигурно - излишно е да коментираме цената на този имот, която категорично надхвърля възможностите на доста от нас.

Вдъхновихте ли се вече да пресъздадете изящество и в своето жилище? Каквито и идеи да са ви хрумнали, не се колебайте да ги осъществите с помощта на подходящите специалисти. Пуснете безплатна заявка при нас, разгледайте подбраните оферти, предоставящи достъп до дейностите и клиентските оценки на специализираните компании, и изберете най-подходящата фирма, която да превърне дома ви в сбъдната мечта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта