Климатизация и топла вода в една система – иновация от Daikin

Публикувано на 11/07/2023 от | Последна редакция на 11/07/2023 | Видяно 9 934 пъти

Ако нямате възможност да използвате услугите на Топлофикация или централно отопление, а в същото време ви е необходима и климатизация, Daikin има решение за вас, при това само в една система. За повечето хора е известно понятието мулти сплит – система, при която няколко вътрешни климатични тела се свързват към едно външно тяло. Daikin надгради своята система мулти сплит с възможност за свързване към бойлер за гореща вода и така създаде Multi+.

Multi+ от Daikin позволява свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло, като използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация. Това е чудесно решение за апартаменти, където е необходима климатизация за 2 или 3 помещения, както и в случаите, когато нямате възможност или не искате да поставите няколко външни тела на фасадата. Тогава външното тяло може да се монтира на балкон или тераса и пак да остане място за вас.

”Advertisement”


Подходяща ли е Multi+ за вас?

Системата Multi+ e подходяща както при ново строителство, така и при ремонт или подмяна на системи за битова гореща вода (БГВ), когато имате нужда и от климатизация.

Друго предимство е лесната инсталация:

  • Няма нужда от монтаж или смяна на радиатори;
  • Всичко, което е необходимо, е да се прекарат тръбопроводите и кабелите от външното към вътрешните тела.


Дизайн, точно както ви харесва

С Multi+ имате избор между много вътрешни климатични тела от широката гама на Daikin.

  • Можете спокойно да избирате между стенни, подови и скрити модели климатици
  • За дизайнерските модели Daikin Emura и Stylish имате на разположение и няколко цвята.
  • Самата система Multi+ включва иновативни дизайнерски характеристики като вентилатор, скрит зад елегантна предна решетка със специално оформени перки, които значително намаляват звуковите емисии.

С енергийни класове A+++ за охлаждане, A++ за отопление и A за битова гореща вода1 високоефективната система помага за намаляване на потреблението на енергия в домакинствата.


Как работи?

 

Хората и техните навици са най-разнообразни, ето защо Multi+ позволява да зададете множество индивидуални предпочитания:

  • Подгряването на битова гореща вода може да бъде планирано да работи през нощта или когато никой не е вкъщи. Докато стандартните настройки на бойлера за гореща вода осигуряват ECO режим за температура от 50°C или режим COMFORT за 60°C, тези настройки могат да се регулират според личните нужди.
  • Системата разполага и с настройка в зависимост от времето, при която температурата на водата се определя автоматично от температурата на околния въздух. Ако външната температура падне или се повиши, агрегатът компенсира незабавно, без да е необходимо да променяте настройките.

Multi+ ви позволява да зададете приоритети за климатизация или отопление и битова гореща вода: Отоплението на стаята и отоплението на водата могат да бъдат настроени да работят едновременно за максимален комфорт и ефективност.

  • Ако изберете климатика като приоритет, той остава активен за максимален комфорт. Ако резервоарът за гореща вода се изпразни през това време, допълнителният електрически нагревател ще влезе в действие.
  • Ако превключите към настройката за приоритет на гореща вода, климатиците ще бъдат деактивирани, докато водата се загрява от термопомпата Multi+ . След като водата се загрее, външното тяло ще превключи обратно към режим на работа с климатик.

В допълнение, интуитивните контролни панели ви улесняват да задавате своите приоритети. По-специално, контролният панел на резервоара осигурява пълно текстово изобразяване за оптимизиране на температурните настройки. Приложението Onecta на Daikin позволява планиране, управление и наблюдение на климатиците и системата за битова гореща вода от всяко място, у дома или навън, и може да се свърже с гласов контрол чрез Amazon Alexa или Google Assistant.


1Валидно за система Multi+ с 3 x 2,0 kW вътрешни тела Emura.

Авторски права на снимки: Daikin Europe

”Advertisement”

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта