Повече за отоплението с климатици

Публикувано на 22/11/2022 от | Последна редакция на 22/11/2022 | Видяно 8 555 пъти

„Студено е, можеш ли да включиш климатика?“ Използването на климатици за отопление отдавна е нещо обичайно, тъй като това е ефективно и икономично решение за поддържане на температурата в дома ви през цялата година.

Сигурно и вие се питате какъв точно начин за отопление да изберете. Затова ние ще ви дадем няколко насоки, които се надяваме да ви помогнат.

”Advertisement”


Ефективност и мисъл за бъдещето

При вземането на решение за климатична система е важно да мислите за бъдещето и да вземете предвид дългосрочните разходи и факторите за устойчивост.

  • Енергийният клас е добра индикация за това колко ефективна е дадена система. Климатиците на Daikin имат енергиен клас до A+++, което означава, че са високоефективни.
  • Трябва също така да имате предвид вида на хладилния агент, с който работи климатика. В момента R-32 е най-модерният хладилен агент (фреон), тъй като пренася топлина по-ефективно, позволява зареждане с по-малко количество фреон и така има с до 75%* по-слабо въздействие върху глобалното затопляне.
  • Дори и до сега да сте имали нужда от охлаждане само за кратък период през годината и затова да не сте се замисляли за климатик, сега имате още една причина да закупите климатична система - да осигурите отопление.

Разгледай предложенията на Daikin


Най-често задавания въпрос – колко струва

Климатикът е инвестиция от която ще се ползвате с години и освен за да ви осигури комфорт, правилно избрания модел намалява и вашите сметки. Много пъти е дискутирано, че климатиците използват 70-80% енергия на външния въздух. Какво означава това за вашия бюджет? Ако към момента отоплявате едно помещение с електрически конвектор, с климатик от висок клас като Perfera, сметката ви за електроенергия може да падне до 3 пъти.


Бърз и лесен монтаж

Традиция за България е зимата да ни изненада. Затова се случва често да установим, че трябва да сменим начина на отопление веднага и не можем да чакаме инсталация на котел или термопомпа, за които са необходими време за проектиране, по-обемни монтажни дейности, пускане в експлоатация и т.н.  В същото време монтажът на един климатик Daikin може да се осъществи за няколко часа и да започнете да го използвате веднага.

В допълнение поддръжката е в пъти по-лесна в сравнение с отопление на дърва или пелети. Един пелетен котел може да изгори дори 45 кг. пелети в студените дни, които освен че трябва да закупени, трябва да се пренасят и съхраняват. Това може да е тежко за възрастните членове на домакинството и не е чудно, че биха предпочели да използват климатик, който заработва с натискането на едно копче.

 

Комфорт при отопление и други предимства

Освен разликата в енергийния клас, климатиците от висок клас Daikin разполагат с множество функции, чиято цел е да направят дома ви още по-комфортен.

  • Затопляне на пода: Тази функция кара уреда да извежда топъл въздух близо до пода. Той се разпределя по пода, създавайки приятна атмосфера в стаята.
  • Допълнително отопление: Симулира топлина, подобна на лъчистата топлина, за осигури още по-голям уют в помещението. Остава включено за 30 минути, след което автоматично се връща към предишната настройка. Можете да откриете тези две функции при подовия климатик Perfera.
  • Интелигентен термален сензор: Позволява на уреда да сканира стаята, за да открие движение и температурни разлики, насочва въздушния поток далеч от обитателите и осигурява равномерно разпределение на температурата. Налично при Daikin Emura и Stylish. При Perfera и Ururu Sarara подобна функция изпълнява интелигентния сензор за присъствие.
  • Други функции като Ефект на Коанда и 3D въздушен поток осигуряват по-добро разпределение на температурата в цялата стая с помощта на специално проектирани клапи, а при най-новите модели Emura и Perfera е добавена и функция за ускорено отопление, така зададената температура се постига с 14% по-бързо.
  • Климатиците Daikin идват и с допълнителни предимства например поддържат комфортно ниво на влажност във вашия дом. Моделите от висок клас Emura, Stylish, Perfera и Ururu Sarara разполагат с технология Flash Streamer, която премахва вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, така че да гарантира чист въздух в помещението.

*спрямо хладилен агент R-410



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта