ИКЕА с награда за „Маркетинг, свързан с кауза“ на наградите за отговорен бизнес

Публикувано на 28/02/2018 от Габриела Санчес | Видяно 3 220 пъти

София, 28 февруари 2018 г. – Кампанията на ИКЕА „Време е за игри и добрини“ спечели трето място в категория „Маркетинг, свързан с кауза“ на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Кампанията, за която ИКЕА получи заслужено отличие, е дългосрочна и нейната цел е да подкрепя правото на децата за игра и развитие. Всички приходи от продажбата на серията играчки SAGOSKATT, родени от въобръжението на финалистите в конкурса на ИКЕА за детска рисунка, част от която е и летящият дакел Мури от България, отиват в полза на местни проекти за деца.


ИКЕА подкрепя програмата на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“

ИКЕА подкрепя програмата на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“, която цели да осигури достъпна, приобщаваща обучителна среда за деца със специфични потребности, така че те да учат, играят и да се развиват заедно от най-ранна възраст. През 2017 г. десет специализирани кабинети в детски градини, включени в програмата „Заедно от детската градина“, бяха обзаведени от ИКЕА със стимулни материали и необходимо оборудване за осигуряване на достъпна и приобщаваща физическа среда. Кампанията също така има за цел да информира и променя обществените нагласи по отношение на детските права и нуждата от приобщаващо образование.

Над 300 служители на ИКЕА участваха активно в популяризирането на кампанията и се включиха с доброволен труд, а хиляди клиенти на ИКЕА я подкрепиха, закупувайки детска играчка. 

За ИКЕА

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижи за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 403 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява седем магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България. 

За повече информация:

Йоана Цонева

Маркетинг мениджър, ИКЕА България

тел.: 02/439 4540

e-mail: joana.tsoneva@ikea.bg

 

Елена Емилова

Акаунт мениджър Параграф42

тел.: 0885 12 44 94

E-mail: e.emilova@paragraph42.bg

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
19 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта