Интериорните стилове на 2023-близо до природата и неочаквани комбинации

Публикувано на 23/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 23/01/2023 | Видяно 4 795 пъти

Планирате ремонт или пък започвате новата година в ново жилище - няма значение. Може просто да имате желание за промяна, с която да започнете 2023-та. Тогава обърнете внимание на навлизащите интериорни тенденции. Някои от тях няма да ви изненадат и този сезон ще затвърди тяхното присъствие.  Други ще навлязат елегантно и ще бъдат предпочитани от дизайнерите.


Смела комбинация - Винтидж и Съвременен интериор

Тенденцията за съчетаване на ретро стил с модерни решения се наблюдава от няколко сезона и ще се задържи и през този.  Защо интериорните дизайнери харесват тази смела комбинация? Защото това е възможност да се разнообразят клишираните техники в интериора и да се придаде на жилището уникален чар.

Освен това, такива решения отговарят на концепцията за съзнателно потребление и устойчивост. Създайте своето пространство въз основа на личните си предпочитания. Можете да поставите акцент в модерен хол с ретро шкаф или диван, а можете да изберете модерни опции за осветление или декор в стая с винтидж мебели.

И още нещо - тази комбинация предоставя възможност за проява на творчество.


Близо до природата

Естествените материали, натурални нюанси и текстури остават постоянна тенденция. В ритъма на големия град човек трябва да почувства връзка с природата - проучванията показват, че това има благоприятен ефект върху организма, намалява нивата на стрес и дори повишава стабилността на имунната система.

Ето защо внесете в  жилището си топли успокояващи цветове и мебели от естествени материали. Каменни подове, дървена маса и столове, баня в бежови цветове – всичко, което е свързано с природата. И не забравяйте да освежите интериора с растения. Например, фикусите или сукулентите са много непретенциозни в грижите и лесно се вписват във всяко помещение.


Минималистичен урбанизъм

В продължение на много години жилища в стил Лофт бяха на върха на популярността, но днес червените тухли и черно-белите плакати в нюйоркски стил са на път да отстъпят водещата позиция. През 2023 смело навлиза  минималистичният урбанизъм. Вероятно сте виждали подобни интериори – голи стени, открити тръби под тавана, обикновени крушки вместо полилеи или дори LED ленти като източник на осветление.

Урбанизмът е идеален за малки апартаменти, защото включва минимум детайли, които няма да заемат много място. А декорът ще ви позволи да покажете въображение и да добавите индивидуалност към жилищата. Концептуални картини, вази с необичайни форми или текстурирани килими - изборът е ваш.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта