Димитровград подобрява градската си среда със седем интересни проекта

Публикувано на 27/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 925 пъти

Преди броени дни Община Димитровград представи седем впечатляващи проекта за подобряване на градската среда в града. Те предвиждат цялостна или частична реконструкция на някои емблематични сгради и паркове в Димитровград, като за създаването на проектите Общината получи близо 550 хил. лева по програма "Техническа помощ".


Преобразяване на театър "Апостол Карамитев"

Драматичен театър "Апостол Карамитев" е сред обектите, които ще претърпят сериозно преобразяване, което ще включва подмяна на подовата настилка, осветлението, сцената и седалките. Ел. инсталацията и водопровода също ще бъдат подменени, като крайната цел е театърът да се превърне в забележителен модерен културен център.


Забележителен и обновен - Търговският дом в Димитровград

Тази невероятна 3D визуализация ни показва какво предвижда проектът за преобразяването на Търговския дом, с който съвсем не се изчерпват идеите на Общината. Тя планира да превърне част от бившата "Марбас" болница в Дом за възрастни хора, а бул. "България" в Димитровград да разполага с ремонтирана и добре организирана централна алея.


Какви реконструкции са предвидени за парк "Вапцаров"?

Парк "Вапцаров" пък ще разполага с нови детски площадки, красиви алеи, впечатляващ модерен шадраван и дори обновен амфитеатър. Бившето кино "Химик" също ще претърпи цялостна реконструкция, а бившият Междуучилищен център (МУЦ) ще се превърне в Къща на изкуствата, като ще разполага с разнообразни зали за изложби и провеждане на културни мероприятия.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта