Откриват Музей за историята на София днес

Публикувано на 17/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 807 пъти

На 17 септември празнуваме Деня на София, която от днес ще има нов музей, посветен на нейната история. Той се помещава в сградата на бившата Централна минерална баня, която се намира на пл. "Бански" 1. В деня на откриването си Музеят за историята на София е с работно време от 10 до 22 часа, като входът му днес е напълно безплатен.


Музеят ще работи от вторник до неделя

Реконструкцията на музея струва около 5 млн. лева, осигурени по програма "Регионално развитие". Вратите на музея ще бъдат отворени за посетители от вторник до неделя с работно време от 10 до 18 часа, като билетът за възрастен (над 18г.) ще струва 6 лева, а за деца до седем години, пенсионери и хора с увреждания посещението ще бъде безплатно. За ученици и студенти пък входът е с цена 2 лева.


Уникална постоянна експозиция, посветена на историята на София

Постоянната експозиция разказва историята на столицата от VI хил. пр. Хр. до 40-те години на 20 век, като тя се помещава в осем отделни зали. Сред най-интересните експонати, които можем да видим, са Златната книга на София и златната каляска на Мария Антоанета, като това обаче далеч не е всичко. Всяка зала предлага още много впечатляващи елементи от развитието на София, като разказите за всеки от тях са достъпни на няколко езика.


Официалното откриване е днес, 17ти, от 21 часа

Официалното откриване на Музея за историята на София ще се състои на 17 септември от 21 часа, като програмата му включва още огнен спектакъл, 3D Mapping и уникално пиротехническо шоу.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта