Какво трябва да знаем, когато избираме обзавеждане за първото си жилище?

Публикувано на 22/02/2022 от | Последна редакция на 23/02/2022 | Видяно 11 909 пъти

Декорирането и обзавеждането на ново жилище е процес, в който се впускаме с огромен ентусиазъм и торба креативни идеи. Всички сме си представяли къщата на нашите мечти – за едни това е огромна къща с френски прозорци, за други кокетен мезонет с красива гледка, за трети – вила с огромна градина на брега на морето. Всички сме си представяли как ще изглежда отвътре – уюта, елегантността, чара. Но реалността е, че когато сме изправени пред избора на обзавеждане за дома, изграждането на специфичен интериор, напълно адаптиран към нуждите ни и начина ни на живот, може да бъде доста сложен. Може би диванът, който сме харесали, е твърде голям за всекидневната, може би имаме нужда от повече място за съхранение, или пък просто в не откривате себе си в дизайна на мебелите.

Тези проблеми обаче имат своето решение. За да ви го докажем , в следващите редове ви ще ви покажем няколко лесни трика, които ще ви помогнат да изберете обзавеждане за новото си жилище. 


Определете нуждите си

Мебелите по същество са функционален продукт и се използват за решаване на проблеми, свързани с това как вашият дом работи за вас. Важно е да определите нуждите си, преди да купите мебели. И именно затова има някои важни въпроси, които трябва да си зададете, преди да изберете обзавеждането си.

Наред с вашите нужди има и ограничения, когато става дума за обзавеждане. Тези ограничения могат да се отнасят до пространство, бюджет или друго специално изискване, което вие имате. Познаването както на вашите желания, така и на ограниченията, които жилището ви предлага, може да ви помогне да проучите по-добре възможностите за обзавеждане. 


Открийте своя стил

Познавайки себе си, личността си и стила си, ще ви бъде от огромна полза при избора на мебели за вашето първо жилище. 

Ясното чувство за стил би ви дало увереността, че се спирате на точният елемент – на онези мебели и аксесоари, които отговарят на вашия характер и пасват на същността ви. Мебелите, които са съобразени с вашия стил или го допълват успешно, ще допринесат не само за комфорта на пространството, но и ще го направят по-уютно и приятно за окото. 

Да имате ясна представа какво харесвате, също ви дава по-голяма гъвкавост. Потенциално можете да намерите себе си дори в най-невероятните мебели. И можете да комбинирате на пръв поглед различни мебели, за да създадете наистина уникални и лични пространства. 


Мебели за цял живот – леглото

Всеки от нас прекарва средно около 1/3 от деня си в леглото. Затова, когато избирате легло за новото си жилище, е хубаво да заложите на такова, което е удобно, добре конструирано и изработено от качествени материали. 

  • Изберете най-качествения вариант, който можете да си позволите, тъй като най-вероятно ще го ползвате в продължение на десет или повече години. Имайте предвид, че най-скъпото легло може да не е най-доброто легло. Когато избирате легло, помислете за правилния за вас и нуждите ви размер, твърдост и повърхност. На пазара се предлагат множество варианти, някой от които със сигурност ще се окаже идеалният за вас.


Трапезна маса и трапезни столове

Повечето маси за хранене са кръгли или правоъгълни. Те обаче често се оказват не толкова функционални. Особено ако става дума за обзавеждане на ново, по-компактно жилище. Затова препоръчваме да се спрете на квадратна или кръгла, която има по-голяма повърхност, като едновременно с това предлага компактна форма. И, разбира се, позволява около нея да съберете приятели, с които да си прекарате добре или пък да изпиете сутрешното си кафе с любимите хора.

Столовете за хранене, освен задължителни за функционалността на жилището, са идеален начин да добавите красота и цвят към него. Задължително за тях е удобството. Те трябва да са достатъчно комфортни, за да можете да седнете за дълга вечеря или пък спокойно да закусите сутрин. Идеални варианти са дървените и тапицираните столове, които освен комфорт, често впечатляват и със стил.


Перфектният диван

Предимство на диваните е, че се предлагат в множество форми, стилове и материи. Подобно на леглото, диванът също е мебел, която ще ви служи десет или повече години. Затова заложете на най-добрият, който можете да си позволите. 

Що се отнася до стила и дизайна - диваните със свободен гръб изглеждат небрежно, докато диваните с тесни облегалки изискват по-малко поддръжка. Няма да ви се налага непрекъснато да коригирате и изправяте възглавниците. Хубаво е добре да прецените дължината на дивана, формата на облегалките, колко възглавници искате да поставите върху него и най- вече – материалът, от който е изработен. В магазините на Мебели Виденов ще откриете богато разнообразие от стилове дивани, а консултантите ще ви дадат професионални напътствия, които да ви помогнат в избора на перфектната мебел.


Осветлението

Осветлението и избора на осветителни тела също е сред ключовите моменти, когато обзавеждате ново жилище. За повече практичност, можете да монтирате превключватели за осветление по всички стени в жилището. За повече визуален интерес, е хубаво да поставете подови лампи или настолни лампи в близост до местата за сядане. Двойки лампи пък са идеални за двойни маси. Стенните лампи стоят страхотно до леглата. 

Изберете абажур от прозрачен плат за повече светлина или от метал, за да дадете посока на светлината. 

Декорирането на дома е истинско изкуство, а аксесоарите са четката, с която творим върху платното. Те са онзи елемент, който придава цялост и завършеност на дизайна на жилището. Чрез тях се добавят онези щрихи, които показват индивидуалността и характера на хората, обитаващи жилищното пространство. Декоративаните елементи със своите интересни текстури и форми, обогатяват дома и го правят истински топъл и уютен. 

Обзавеждането на ново жилище е приключение, в което е хубаво да има към кого да се обърнем за помощ. В лицето на Мебели Виденов ще откриете всичко, от което се нуждаете – функционални и красиви мебели, интересни аксесоари и красиви осветителни тела, които пасват идеално на стила и нуждите ви. Разнообразието от продукти ще ви даде възможност да изберете елементите, които не само ще допринесат за стила на дома ви, но и ще подобрят неговата функционалност. Повече за актуалните промоции на Мебели Виденов ще откриете тук.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта