Да раздвижим интериора в дневната

Публикувано на 10/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 10/06/2020 | Видяно 3 346 пъти

Ако се чудите как да разнообразите интериора в своята дневна, то тази публикация е точно за вас. Винаги може да постигнете експлозия от цветове - жизнени и пленяващи,  както и оригинално съчетание на мебели и аксесоари. Важно е да има хармония и да се чувствате добре в това помещение.

Може да намерите за дневната различни столове, фотьойли, дивани и аксесоари във всеки физически и онлайн магазин. Те се предлагат в широка цветова гама. И още – не забравяйте, че осветителните тела също са много важни тук. Да започнем нашето интериорно пътешествие. Ако имате нужда от професионални напътствия, консултирайте се със специалистите по дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Лесна промяна в дневната – започнете с цветовете

Цветовата гама повдига много въпроси - кои цветове, какви комбинации да използваме? Оказва се, че само промяната на нюансите на мебелите може да подчертае или завърти цялата естетика на всяко пространство.

  • Например червено-оранжевите мебели или такива в буйно тревисто зелено със сигурност ще "взривят" остарелия вид на всяка дневна.
  • Синьото във всичките му живи нюанси е много приемливо също.
  • Някои дизайнери смятат, че комбинацията от борово зелено, жълто тип горчица, кралско синьо и бордо е чудесен интериорен стил, вдъхновен от виенските салони от края на 20. век.

Вижте още: 5 страхотни идеи от палети, с които да внесете чар у дома


Експлозия от тъкани и материи - бързата промяна с голям ефект!

Когато става въпрос за бароковото влияние в дневната, трябва да насочим вниманието си към използването на композиции от красиви материали като кадифе, различни блестящи повърхности от метал и тъмно дърво.

  • Акцентите от патиниран месинг, достоен наследник на медта, също могат да освежат всяка дневна.
  • И не забравяйте за възглавниците в тази стая, които са не само функционални, но и декоративни елементи.
  • Кадифето е прекрасен избор и може да бъде инкрустирано с камъчета, пайети, пискюли.
  • В такава дневна комбинацията между модерен скандинавски подход и винтидж, придава усещане за лукс и благородство. Важно е да има баланс.


Лесна трансформация – разместете мебелите и аксесоарите

Ако не разполагате с големи финансови средства за представените модни очарователни предложения, то пак може да внесете промяна в интериора на дневната.

  • Разместете по перфектен начин своите стари мебели, за да получите модерно изживяване в това помещение. В този случай направете предварителн проект. Със сигурност ще постигнете забележителен комфорт.
  • Може да смените само калъфките на възглавниците – така наистина ще има чисто ново усещане.
  • Същото е препоръчително за пердетата или щорите.
  • Ако искате, използвайте декупажа като техника, за да имате нещо ново и различно в дневната си.

Вижте още: Декупаж на мебели – трансформация с минимални средства


Ретро и нови технологии -  миксирането е разрешено

Говорейки за оформлението на дневната, има няколко основни насоки, които може би вече сте забелязали. Освен интензивната експлозия от цветове и блестящи материали, то се използват нови технологии в съчетание с доказани във времето мебели и аксесоари като дизайн. С една дума – смело миксирайте новото и старото.

  • Използвайте идеи, модели и решения от 40-те и 50-те или 70-те години на миналия век и съвременни технологични решения от 21. век.
  • Но забележете, това преосмисляне показва уникална съвременна посока: диваните се разширяват, седалките са не само меки, но и се сгъват и се отпускат до ниво легло. Те са донякъде израз на съвременния начин на живот - просто хората се прибират вкъщи след натоварен ден и искат да легнат, да се отпуснат и да се почувстват добре. Но това да не е в скучна, а в луксозна и шикозна атмосфера.


Експериментирайте смело с интериора в дневната!

Не само диваните и седящите елементи в дневната предлагат голямо разнообразие, другите мебели също заслужават внимание:

  • Стелажите смело заемат своето място, измествайки стандартните библиотеки. Те могат да покрият цяла стена, давайки функционалност и стил. Това е ефирно и елегантно решение.
  • Масите за кафе също предполагат оригинална универсалност. Месинг, стомана, керамика с ефект на мрамор и опушено стъкло – наистина вариантите са много. Такава маса дава финес, стил и чар за всеки модерен интериор в дневната.

Когато искате да промените нещо в дневната си, реализирайте смело идеите си, включително и с помощта на професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. Направете заявка за проект, напълно безплатно и без задължително обвързване. В резултат ще получите конкурентни оферти от няколко изпълнители, които да сравните и да се спрете на най-подходящата. Предварително ще имате възможност да разгледате профилите на отзовалите се кандидати, където има информация за извършени от тях проекти, както и отзиви от предишни клиенти. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта