3 лесни начина да внесете розова нежност в дневната си

Публикувано на 19/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 21/02/2018 | Видяно 4 489 пъти

Съществуват множество варианти, спрямо които може да се редекорира дневната. Те се комбинират и интегрират по начин, който да създаде разнообразие, цветен акцент, личен стил или просто свежест в ежедневието. Промяната действа положително – вдъхновява, подтиква към креативност и творческо мислене. Ако към всичко това желаете да добавите нотки на романтика и нежност, то едно категорично заявено розово присъствие в хола ви ще бъде съвсем на мястото си. В следващите редове ще споделим с вас няколко идеи, с помощта на които този деликатен цвят успешно да се впише в интериора ви. Изберете подходящата за вас, според предпочитанията си, а за перфектната ѝ дизайнерска реализация не се колебайте да се свържете с доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа. 


Розовият цвят в дневната

Както и всеки друг цвят, розовото има своето специфично звучене, безброй нюанси и нужда да бъде правилно внедрено, за да изглежда елегантно и изискано. Най-често се свързва с детските стаи за малки принцеси, но то съвсем лесно и красиво може да бъде имплементирано във всяка друга стая от дома. Съчетава в себе си силното червено и спокойното бяло. В зависимост от това кой от двата тона преобладава, става по-наситено и въздействащо или по-деликатно и успокояващо.

В цветната психология розовото носи чувството за надежда, прогонва усещането за самота, има отпускащо влияние и уравновесява емоциите. Благодарение на тези си положителни свойства то е изключително подходящо за дневната. Отличен фон е за практичния и изчистен дизайн, така модерен през последните години. Образува хармонична връзка с всякакви неутрални цветове – бяло, сиво, бежово, и същевременно е чудесна основа за по-ярки и цветни акценти като наситено тюркоазено, синьо или дори жълто. С тези цветови комбинации много бързо ще създадете стилен и елегантен интериор за хола си. 


Дневна с розови стени

Един от удачните варианти да поканите розовият цвят в дневната си, е да го разлеете смело върху стените. По този начин, особено в по-нежните му проявления, ще имате отлична основа за изграждане на скандинавски, винтидж или бохемски интериор например. Разбира се, модерният и съвременен стил също могат да се спогодят успешно с подобен фон.   

  • Изберете стена, която да бъде боядисана в бледо розово. Ще се изненадате каква разлика ще създаде това в помещението. Дори мекият, пастелен тон ще внесе сила и разчупеност, ще изпъкне и ще придаде характер на помещението. 
  • Оставете формите и светлината в стаята да ви подскажат къде да боядисате. Финото розово може да направи дори най-скучната и тясна дневна интересна, стилна и да ѝ придаде бохемски вид.
  • Ако предпочитате по-наситените цветове, преценете дали те няма да са твърде силни и как ще се съчетаят с обзавеждането. Подходящо решение тук е да заложите на изчистен бял диван и холна масичка с ненатрапчиво прозрачно присъствие. 


Дневна с розови мебели

Още един начин, розовият цвят да заяви своето присъствие в дневната, е като изберете за обзавеждането си подходящи мебели, които са подчинени на него. Ето няколко интересни решения:

  • Розов диван. Смело подход, който е желателно да се обмисли добре. Прекрасно се съчетава с бледо сиви или бежови стени, меки нюанси и неутрални тонове.
  • Розова холна гарнитура. Тук вече ви предлагаме да внесете още по-голяма розова дързост. Накарайте цялата ви мека мебел да се къпе в нежност. Дамаската ѝ може да бъде едноцветна, с флорални или геометрични мотиви.
  • Розова секция. Ако не просто се радвате на библиотека в хола си, но и същата е жанрово разделена, можете да обособите романтизма в домашната си литература чрез боядисани в розово рафтове.  


Дневна с розови акценти

За тези от вас, които предпочитат по-ярките цветове, сме подготвили идеи как да освежите помещението, без да има нужда да пребоядисвате. Розовите акценти са много подходящи, когато разполагате със стая, решена в по-неутрални цветове. Те ще раздвижат интериора и ще придадат разчупено, свежо усещане, модерен вид и стил.

  • Големи розови възглавници. Освен че са удобни, те ще са и много красиво допълнение към дивана или фотьойлите ви.
  • Красива картина или фотография в розови нюанси. Съчетана с вече споменатите възглавнички, ще бъде в основата на дизайн, достоен за списание.
  • Нежни розови пердета. Ще направят естествената светлина мека и с красив отблясък, цялото помещение ще носи изглежда като потънало във великолепна розова мъгла.
  • Килим с розови акценти. Подходяща компания за него са неутралните и меки тонове, които да му помогнат да се превърне във фокус на вниманието. 

Постигането на баланас е от изключително значение – съчетавайте смело, като все пак се съобразявате със спецификите на помещението си. За да сте сигурни, че взимате правилните интериорни решения, доверете се на препоръчани специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект още сега и до 24 часа ще получите конкурентни оферти, с които мечтаната розова дневна ще е все по-близо. Сравнете цени и условия за работа, вижте и препоръки, оставени от клиенти преди вас. Обмислете добре решението си и изберете кандидата, който максимално отговаря на вашите очаквания. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта