Проект за къща на дърво в Белгия

Публикувано на 10/12/2014 от Адриана | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 757 пъти

Ако сте съгласни с максимата, че всичко ново е добре забравено старо, вероятно ще се съгласите и че къщите на дърво са едно от първите убежища на човека, наред с пещерите. Почти всеки си е правил нещо подобно като дете, от подръчни материали и с много изобретателност. Днес проектирането на къща на дърво е популярна архитектурна тенденция, благодарение на която големите строителни производители предлагат сглобяеми „дървесни колибки” за малчугани, а дизайнерите по света намират още един повод да разгърнат креативността си. Вашата мечтана къща също може да се превърне в реалност с помощта на доказани строители, каквито лесно ще откриете в нашия сайт. 


Самостоятелна или изградена около дърво конструкция

В някои случаи конструкцията е издигната на подпорни колони над земята, изпъквайки над околната среда. В други се спазва класическата формула, при която помещенията са интегрирани или в короната, или около ствола на голямо дърво. Съществуват множество хотели и ресторанти, които ползват ненадминатото предимство да са разположени високо, сред спокойствието и тишината, осигурявани единствено от гората.

Вижте още: Къщата на семейство Флинстоун


Своебразен Мерцедес сред къщите на дърво

Къщата, която виждате, е своеобразен „Мерцедес” в този тип строителство. Проектът е дело на известното немско архитектурно бюро Baumraum, а реализацията му можем да видим в горите на Хехтел-Ексел, Белгия. Няма начин да остане незабелязана с футуристичния си дизайн, съчетаващ максимална функционалност с непосредствена връзка с природата. 


Хармония с гористата околност

Постройката ползва стоманени подпорни колони и два огледални сегмента-близнаци. Те също са основани на стоманена конструкция, но се вписват по много хармоничен начин в гористата околност. Интериорът е издържан в бяло, със сиви мраморни акценти и дървесни мотиви. Обзавеждането създава по-скоро футуристична атмосфера, вместо да залага на обичайния приказен рустик стил.


Подходяща за отдих и постоянно живеене

Тази построена на дърво къща може да бъде чудесна локация за всеки, който търси по-вълнуващи начини за отдих. В същото време е напълно възможно да се превърне в постоянен адрес за живеене за търсещите непрестанна връзка с природата. Тя е оборудвана с всичко необходимо. Има си прекрасно обзаведена кухня, уютна дневна и просторна тераса. Всички те са подчинени на изчистения дизайн, в който умело са комбинирани сметло дърво и преобладаващо бели тонове.

Вижте още: Креативен офис сред природата


Луксът сред природата се оказа възможен

Както видяхте, възможно е да живеете в уединение с природата и в същото време да не се лишавате от удобствата на модерното и луксозно обзавеждане. За да постигнете този баланс и във вашия дом, потърсете архитекти и интериорни дизайнери, които да ви предложат индивидуално решение, съобразено с вашите нужди. Колебаете се как да намерите подходящ специалист за вашия проект? Направете безплатно запитване към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus и сравнете няколко предложения едновременно.

Снимки: Markus Bollen

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта