Любимото сутрешно кафе - плюсове и минуси според специалистите

Публикувано на 20/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 21/09/2016 | Видяно 25 915 пъти

Източник

Качественото кафе съдържа редица полезни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и могат да спомогнат за по-доброто ни здравословно състояние. Ползите от консумацията на кафе обаче не спират дотук! В действителност тази напитка възпрепятства развитието на диабет и намалява риска от инсулт и някои видове рак. Така се оказва, че ароматното сутрешно кафе, освен невероятно вкусно, може да е и наистина полезно. Поднесете го с комплект оригинални лъжички за усмихнат старт на деня!


Съхранявайте кафето в плътно затворени кутии

Източник

За да усетим положителното влияние на кафето върху организма обаче, трябва да се уверим, че продукта, който консумираме, притежава високо качество. Доказателство за него пък откриваме именно върху опаковката на кафето - на нея трябва да бъде обозначен неговия сорт и производител или дистрибутор, като в някои случаи може да бъде упоменат дори региона, от който кафето пътува до вашата чаша. За да запазите неговите качества за по-дълго, го съхранявайте в плътно затворена кутия, като специалистите напомнят, че най-доброто кафе се получава от прясно смлени зърна.


Кафето пробужда сетивата и подобрява тонуса

Източник

Тези ползи от кафето са познати на всеки ценител, но въпреки това ще ги изброим накратко за тези от вас, които тепърва откриват невероятните предимства на тази напитка. На първо място кафето подобрява тонуса и ни кара да се чувстваме по-свежи и бодри. По този начин не само се справяме по-ефективно с работните си задължения, но и ни остава енергия за ежедневните домакински задачи. Кафето благоприятства още паметта и концентрацията, а това е още една причина да прогоните жегата днес с вкусна чаша айс кафе или фрапе! Улеснете поднасянето, като си набавите стилна и елегантна каничка за сметана!


Кафето ни прави по-устойчиви на стрес и физическо натоварване

Източник

Освен че чаша горещо кафе може да направи началото на новата седмица в пъти по-приятно, тази напитка всъщност оказва влияние и върху начина, по който тялото ни се справя с физическото натоварване. Според специалисти кафето спомага за повишаване на адреналина, а това ни прави по-активни и издръжливи на стрес и умора. За да стане кафето още по-вкусно пък, експертите съветват да го смиламе непосредствено преди употреба. За целта се снабдете с функционална кафемелачка, която осигурява фино смляно кафе за секунди!

Виж още: Функционални електрически ножове, с които да направите живота в кухнята си песен


Превърнете кафето си в истинско произведение на изкуството

Източник

Усещането за свежест и бързото ободряване от кафето има връзка с положителното влияние, което то оказва върху централната нервна система. В този смисъл кафето ни помага да поддържаме не само тонуса си, но и доброто си настроение, което пък е нашето тайно оръжие за борба със стреса. На последно място, но не и по важност, трябва да отбележим невероятно вкусните напитки, които можем да си приготвим от кафе в комбинация с прясно мляко, сметана или дори шоколад! А защо не и да си поднесем визуална наслада, като използваме невероятен шейкър с мотиви за декорация!

Виж още: 5 освежаващи рецепти за фрапе, приготвени в шейкър


Любимото сутрешно кафе - повече помага или вреди?

Ароматното кафе е наш неизменен спътник в натоварената работна седмица, но и през бързо изплъзващия се приятен уикенд. То ни помага да се събудим по-лесно понеделник сутрин и превръща слънчевите следобеди, които прекарваме с книга в ръка, в истински вдъхновяващ ритуал. Въпреки това обаче специалистите спорят до колко кафето е полезно или вредно за нашето здраве, като често съветват да го заменим с някои негови неустоимо вкусни алтернативи. Нека заедно се запознаем с плюсовете и минусите, а за ремонта и обзавеждането на новата си кухня, разчитайте на опитните майстори, регистрирани в платформата!


Прекомерната консумация обаче може да навреди на здравето

Източник

Консумацията на кафе обаче би могла да има и някои негативни последици върху нашето здраве, които се изразяват в повишено кръвно налягане и по-висок риск от сърдечни заболявания. Сред недостатъците на кафето специалистите изтъкват и факта, че напитките от този тип пречат на усвояването на някои важни витамини и минерали, като магнезий и цинк например. За да сведете евентуалните вреди от кафето до минимум, можете да изпробвате неговите вкусни и освежаващи алтернативи с много по-слабо съдържание на кофеин, като лате макиато, за което можете да улесните приготвянето чрез уред за разбиване на сметана.

Виж още: Изстудена бира, където и да сте, с удобни и практични хладилни чанти


Този тип напитки могат да ни лишат от спокойния сън

Източник

Макар чашата горещо кафе да ни ободрява сутрин, тя със сигурност не е най-верният ни съюзник за спокоен сън. Ето защо специалистите предупреждават, че прекомерната консумация на кафе може да повлияе неблагоприятно върху нервната система и да попречи на пълноценната почивка през нощта. Затова след 18 часа е желателно да избягваме подобни напитки или поне да заменим силното кафе с освежаващо фрапе например. Създайте си навика да не прекалявате с дозите кафе, като измервате какво количество си приготвяте чрез практична и удобна мярка.


Кафето може да се отрази зле и на външния ни вид

Източник

Макар да изглеждаме страхотно с димяща картонена чаша в ръка на път за работа, в действителност се оказва, че нейното съдържание може да навреди на външния ни вид. В този смисъл прекалено честата консумация на кафе води до дехидратация на тялото, а тя може да предизвика поява на бръчки или сенки под очите. Освен това, тази напитка може да спомогне и за по-бързото потъмняване на зъбите, затова специалистите съветват да разнообразяваме силното черно кафе с чаша лате или капучино. Угодете си за тяхното разбъркване с практична лъжица за перфектен завършек. Споделете с нас своите трикове за създаване на перфектната чаша кафе, а за обзавеждането на модерната кухня, доверете се на опитни професионалисти. Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и изберете точната оферта за своя дом и бюджет!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта