KRESLO.STUDIO дава нов живот на български мебели от миналия век

Публикувано на 05/12/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 05/12/2017 | Видяно 3 927 пъти

Павлина и Мила стоят зад идеята KRESLO.STUDIO - дизайнерско студио, преоткриващо красотата на българските мебели от миналия век. По думите им, те не се страхуват от прашни мазета и мръсотия, защото именно там често откриват своите съкровища. Вниманието им привличат мебели от началото на века и такива с дъх на социализъм. Веднъж попаднали в ръцете им, старите мебели заживяват нов живот, с нови одежди, но запазват необикновената си история, която от KRESLO.STUDIO преразказват с удоволствие.

Имате уникалната възможност да се присъедините към тяхната колекция от "класически български мебели от началото на века и такива, които със соц дизайна си са били въпрос на престиж":

  • 7-ми декември от 19:30 часа.


Фотьойлът 'LUX'

Част от първата колекция на дизайнерското дуо е моделът 'LUX' - фотьойл от периода на зрелия социализъм, който набира популярност в Сърбия и след утвърждаването му като символ на социален статус там, намира място и в българските домове. От KRESLO.STUDIO се натъкват на находката след дълго търсене, при това се сдобиват с два броя от емблематичния соц фотьойл. Успяват да спасят дървените компоненти, включително орнаментацията, а останалата част изграждат наново, завършвайки с модерен туист.


Столът "Българска роза"

Друго съкровище в колекцията е столът "Българска роза", чиито стойност и потенциал са преоткрити от Павлина и Мила, след няколко десетилетия, прекарани в забвение в подземието на църквата "Света Параскева". Проследявайки неговата история, разбираме, че "Българска роза" е произведен през 20-те години в казанлъшка фабрика, която вече не съществува. Почти стогодишен, този стол впечатлява с орнаментацията и цялостното състояние на конструкцията. Седмици отнема на KRESLO.STUDIO да премахне старите напластявания на боя, изпод които дървото, от което е изработен, отново засиява. Накрая го обличат в популярния нюанс на розово millennial, който препраща към романтиката на 20-те, но е изключително актуален и днес.

Мила и Павлина определят своя проект като резултат от любовта им към изпълнените със съдържание и история стари вещи.

Ако и вие, като тях, се вълнувате от красиви стари мебели, можете да видите първата колекция на KRESLO.STUDIO на живо

  • 7-ми декември от 19:30 часа;
  • Cosmos Coworking Camp - ул. Ангел Кънчев 3;
  • онлайн на Kreslo.Studio.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта