Преобразете дома си с помощта на възглавници

Публикувано на 30/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 30/08/2017 | Видяно 5 301 пъти

Бленувате за промяна. Желаете да преобразите дома си, но не обичате ремонтите, а и не ви се харчат много пари? Не се безпокойте, защото дори само с декоративни елементи бихте могли да постигнете чудеса. Един от най-ефективните начини за пълна промяна е с възглавници. Хол, кухня или спалня - навсякъде бихте намерили място за тях. Но тъй като са най-характерни за всекидневните, в статията ще се съсредоточим именно върху това помещение. Разбира се, ако към възглавниците прибавите още няколко връзващи се с тях елемента, картината ще бъде изцяло завършена. Ако пожелаете и напълно нов диван към възглавниците, майсторите, регистрирани в нашата платформа, ще го изработят съобразно изискванията ви. 


Цвят и симетрия

Дали ще пазарувате онлайн или директно от някой магазин, няма значение. И в двата случая ще бъдете залети от твърде много възможности. Опасността да се объркате, да харесате твърде много, но некомбиниращи се едни с други възглавници, е голяма. Цветове, шарки, форми, материи. Затворете очи, поемете си дъх и помислете как си представяте бъдещата си обновена стая. Замислете се и за всичко останало в нея, което няма да промените. Картини, цветя, килим, завеси. Какви са техните цветове и шарки? Ако преобладава един нюанс, ще ви бъде лесно да вземете и по-шарени възглавници. В противен случай се постарайте да не прекалявате с цветовете. Спрете се на един, два или максимум три цвята и потърсете варианти в тяхната гама. Вземете възглавници с еднаква форма, като някои може да са по-малки от другите. Така ще можете да изградите симетрия върху дивана си. А това е изключително важно, ако желаете да се чувствате спокойно и хармонично в дома си.


Обърнете внимание на щампите

Златната формула при използването на щампи е да балансирате между изчистените възглавници и тези с фигури и картини. Разбира се, бихте могли и да не го правите и ефектът пак да е чудесен, но това зависи и от останалите предмети и мебели в стаята. Когато поставяте на дивана си шарена възглавница, тя трябва да е в синхрон с останалите шарки из стаята. Препоръчително е един от цветовете ѝ да е основният на канапето, стените или килима. Ако имате картина с флорални мотиви, то изберете и подобни възглавници. Ако нямате нито един цветен акцент в помещението, а всичко е еднотонно, направете рязка промяна. С помощта на възглавниците бихте могли да внесете настроение в бледите стаи, както и да притъпите цветовете на твърде ярките.


Не прекалявайте с количеството и размерите

Възглавниците са меки, внасят уют, правят почивката ви още по-вълшебна и релаксираща. Кой не би искал да се чувства като в облак? Но за целта трябва да има и място, на което все пак да седнете. Ако се вдъхновите твърде много и напълните целия си диван с възглавници, то няма да ви е никак удобно да им се радвате прави или седнали на ръба. Най-добрият вариант е в ъглите да поставите по една-две по-големи възглавници, но не твърде огромни, а в средата една малка.


И накрая се сдобивате с напълно нова стая

Възглавница тук, възглавница там, някоя картина на стената или ваза с цветя и сте готови! Стаята ви е напълно обновена, а гостите ви с почуда питат дали сте правили ремонт. Всъщност сте похарчили едва няколко лева и сте отделили час-два за пазаруване и подредба. Невероятно е как с помощта на няколко декоративни елемента е толкова лесно едно и също помещение да бъде преобразявано до неузнаваемост. И то по толкова много различни начини. А ако желаете възглавници по поръчка или все пак да смените и целия диван, свържете се със специалистите, които бързо биха се отзовали. Само заявете проект и изберете най-доброто решение за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
59 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта