Приютете бъдещето в дом от ново поколение

Публикувано на 07/11/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 3 506 пъти

Живеем в свят 2.0. Технологиите започват да играят все по-важна роля в ежедневието ни. Благодарение на тях пестим времето, а често и парите си. Отменят ни в тежки физически занятия, помагат ни при сложни мисловни задачи. И докато до преди няколко години "умният дом" беше част само от фентъзи филмите, то днес е реалност. И става все по-достъпна за обикновения човек. Климатици, термостати, контакти, крушки, бойлери, прахосмукачки - почти всичко би могло да се свърже към Интернет и да го контролирате през телефона си. Към момента подобно умно обзавеждане би ви струвало между 4 и 10 хиляди лева в зависимост от уредите, които закупите. Но след това вложеното ще ви се отплати многократно. Ако имате нужда от професионални съвети, обърнете се към интериорните дизайнери в MaistorPlus.


Умна баня

Голяма част от умните уреди биха могли да намерят място в банята. Умните бойлери например са в състояние да спестят на домакинството до 20% от иначе потребяваното електричество. Освен това бихте могли да ги управлявате дистанционно, да им задавате кога да се включат и до каква температура да загреят водата. Възможно е също да се поглезите и с иновативна тоалетна чиния. С нея ще забравите за шума от пускане на водата, по повърхността ѝ няма да се задържат микроби, седалката ще е антибактериална, капакът ще се вдига и пуска автоматично, в зависимост от това къде се намирате, ще се загрява, преди да седнете, ще разполагате и с биде, и възможност за СПА. Над мивката бихте могли да си сложите умно огледало, което да ви позволява да проверявате прогнозата, новините, социалните мрежи, докато си миете зъбите. А умните крушки ще ви позволяват да гасите лампите дори след като сте излезли от вкъщи, ако сте забравили преди това. 


Умна кухня

Хората прекарват голяма част от времето си вкъщи именно в кухнята. В нея готвят, там често и консумират храната. Тук се хаби голяма част от електричеството в дома. Умните технологии могат да ви помогнат в намаляването на сметките. Бихте могли да използвате умна слънчева маса. През деня я слагате на слънце, тя поема енергията от лъчите и после можете да я използвате като източник на електричество - за зареждане на лаптоп, телефон, за включване на лампа. А междувременно ще ви върши и същата работа като обикновена кухненска маса.

Идват студените месеци, така че е хубаво да помислите и за отоплението си. Умното парно ще ви позволи да контролирате централизирано всички радиатори в жилището си. Същото се отнася и за умния климатик, който бихте могли да управлявате от смартфона си. Така домът ви ще ви посреща винаги затоплен, без да се налага да оставяте отоплението включено още от сутринта. А ако сложите смарт огледала и в кухнята си, те ще са ви верен помощник в откриването и прилагането на нови рецепти.


Умно почистване

Чистенето винаги е било досадно занятие. Всяка домакиня с радост би го подминала, но същевременно не би могла да живее в мръсотия и безпорядък. За щастие, технологиите се създават, за да улесняват живота ни. Умната прахосмукачка например би могла да бъде оставена сама да мине по пода във всички стаи, докато вие гледате телевизия, четете книга или играете с кучето и децата си. Същевременно дори няма да трябва да се надвиквате с нея, защото тя е безшумна.

Вече съществува и робот за почистване на прозорци. Пускате го върху прозореца, както прахосмукачката по земята. Той пръска вода, търка и попива без никаква намеса от ваша страна. Вече няма да се налага да застрашавате живота си, като се надвесвате от прозореца, за да го измиете и отвън.


Умно жилище, умно отопление

За да намалите драстично сметките си за електричество, най-добре е да изградите централизирана умна система в жилището си.

  • Започнете с гласовия асистент. С него ще сте в състояние да контролирате голяма част от умните си уреди дори чрез гласови команди. Засега иновацията не разпознава българска реч, но бихте могли да боравите и само с най-елементарни английски фрази.
  • Сложете си и умни контакти. Чрез тях имате възможност да свържете всеки уред с Интернет и да го контролирате през смартфона си.
  • А умната ключалка ще ви спести притесненията, ако си забравите ключовете, защото ще можете да отваряте входната си врата само с пръстов отпечатък. Това ще защити дома ви и от крадци. За тази цел заложете на умни камери и звънци.
  • И нека завършим с нещо, което ще сгрее както жилището, така и душата ви. Умната камина ще ви спести главоболията от димящи комини и мъкнене на дърва и въглища. Ще се отоплявате на електричество, но ще се радвате на уюта от реалния огън. Освен това е лесно подвижна, така че ще можете да я местите, в която стая пожелаете. Тъй като е умна, ще сте в състояние да контролирате и нея през смартфона в джоба си, докато още сте по пътя за дома.

Ако имате нужда от професионални съвети в подредбата на умния си нов дом, обърнете се към интериорните дизайнери, които са регистрирани в сайта ни. За целта само заявете проекта си.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта