Шумоизолиращи трикове за стаи и апартаменти

Публикувано на 07/11/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 07/11/2022 | Видяно 5 400 пъти

За много хора, живеещи в апартаменти шумът от съседите се превръща в голям проблем. Шумоизолацията е скъпо решение затова и се търсят бюджетни методи за намаляване на шума. Ако сте от тези, които вече са решили да предприемат поставяне на шумоизолиращи панели, потърсете правилния за вас специалист в сайта на MaistorPlus. 

Все пак ако искате да пробвате трикове тип „направи си сам“, то тази статия е точно за вас.

 


Повече мебели в стаята

Ако някога сте се местили, вероятно сте виждали обратното на това. Докато изпразвате стая, звуците отекват повече и може би сте забелязали, че нещата звучат по-силно. Когато приложите обратното мислене, запълването на стая с мебели ще помогне за блокиране на звука.

Ако изберете тази опция, не забравяйте да изберете най-тежките мебели, които притежавате. Това е важно именно, за да се натрупа маса в помещението, която да изолира звука. Въпреки това, ако притежавате по-леки мебели – използвайте ги, все пак е по-добре от празно пространство.

 

Най-добрите мебели за звукоизолация на стая са:

Дивани и фотьойли – колкото по-меки, толкова по-добре

Гардероби и скринове – те са достатъчно тежки

Рафтове за книги – книгите са идеални при звукоизолация

Маси – те ще помогнат за звукоизолацията на пода и ще спрат звуците да ехтят

Мебелите не само придават маса на помещението, но също така помагат за заглушаване и абсорбиране на звуци, като по този начин спират ехото.


Използвайте килими

Поставянето на тежки килими е друга сравнително евтина опция.

Тежките килими не само помагат за звукоизолацията, но и подобряват топлоизолацията на помещението, така че финансовата инвестиция си заслужава. Друго удобство в този трик е това, че нямате нужда от специалисти и като цяло помощ да вземете и поставите килима – процедурата е проста.

 

Килимите помагат за намаляване на ударния шум, както от вашата стая, така и от стаите под нея. Това е така, защото използваните материали, като вълна или синтетични влакна, имат отлични качества на звукопоглъщане. Разбира се, както при мебелите, колкото по-тежък е един килим, толкова по-добре ще свърши работата си за шумоизолиране.

 

Поставянето на килим е страхотна опция особено ако живеете в апартамент под наем, защото няма да се налага да получавате разрешение от хазяина си и можете да вземете килима със себе си, когато си тръгвате. Добавянето на подложка под килима допълнително ще увеличи шумоизолиращите му свойства.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта