Подарете си празничен уют с ръчно направена коледна украса

Публикувано на 09/12/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 805 пъти

Вероятно много от вас са правили подобни гирлянди още в детската градина. Истината е, че дори да не са най-прецизно изработени, те са особено красиви и празнични, именно поради несъвършенството си. Тук обаче ви предлагаме нов и по-модерен начин за направата на тези гирлянди. Предлагаме ви да ги отпечатате на принтер, след което просто да ги залепите. Тази идея е прекрасна, ако вкъщи имате деца, които настояват да ви бъдат помощници.


Коледни елхички от вълна

Сигурни сме, че тези коледни елхички са спечелили симпатиите ви веднага и вече се чудите как се правят. Отговорът е - съвсем лесно, няма да имате нужда дори от специални указания. Необходимо е единсвено да подберете необходимата основа, която ще играе роля на стъбло. За целта може да използвате на практика всичко - бите могли да си направите стъбло от картон, да използвате стар дървен орнамент, външната част на маркер и пр. След това задачата ви е да откриете колкото се може повече видове плат, като е препоръчително той да е вълнен. Единтственото, което ви остава, е да дадете воля на въображението си. Изрежете кръгчета с различна големина и в различни цветове, пробийте дупка в средата и ги нанижете на стъблото. Ако имате перфоратор, той би ви бил от помощ за дупката в средата.

Вижте още: 8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами


Шарени снежинки

Tези приказни снежинки определено грабват окото и ще са страхотно допълнение към вашата украса, а защо не и акцент. Противно на очакваното, те се правят съвсем лесно в няколко стъпки.

За да бъде изпълнението на тези снежинки по-лесно, ви предлагаме да видите клипче, в което стъпките са обяснени подробно и нагледно. Ще се уверите, че без много усилия, ще получите много ефектни снежинки, изработени в любимия ви цвят.

Вижте още: Как да изберете идеалната елха за своя уютен дом


Украса от портокал

Предлагаме ви прекрасни идеи за декорация с портокал или мандарини, които обичайно присъстват на много трапези по Коледа и Нова година. В лявата част на колажа виждате прости и същевременно ефектни свещници, направени от кората на цитрусовия плод. Всичко, което трябва да направите, е да издълбаете портокала и да поставите в него свещ с предпочитаните от вас форма и размер. Малък трик тук, който ще придаде приятен аромат на дома ви, е да забиете в кората пръчици карамфил.

Друга прекрасна и лесна за изпълнение идея е да съчетаета резенчета портокал с пръчки канела. Изсушете портокала леко във фурната или на камината и прикрепете към всеки резен пръчка канела, с помощта на конопено въженце в подходящ цвят.


Подарете си празничен уют с ръчно направена коледна украса

Коледа е най-дългоочакваният празник както за малки, така и за големи. Освен общуването с близките и традиционната трапеза, важна част от празника е и коледната украса. Решихме да ви предложим пет красиви идеи за декорации, които можете да направите съвсем лесно у дома, а ефектът да бъде забележителен. В случай че не сте особено сръчни или пък нямате време, винаги може да заложите на професионалните умения на декораторите и вътрешните дизайнери, регистрирани в списъка на MaistorPlus. В повечето случаи те могат да ви предложат не само страхотни идеи, но и да ви помогнат с изпълнението им.


Добрите стари шишарки

Замисляли ли сте се колко коледен дух притежават добрите стари шишарки. Поставена в дома ви, всяка от тях автоматично създава усещане за празничност. Затова ви предлагаме да съберете няколко шишарки и да дадете воля на въображението си. Можете да ги оцветите, да ги окачите, да ги поставите в малки глинени саксии - каквото и да решите, няма да сбъркате, защото шишарките притежават част от магията на Коледа и ще направят дома ви приказен.

Надяваме се, че идеите, които ви предложихме, ще ви вдъхновят, за да направите сами празничната си украса тази година. В случай че домът ви се нуждае от по-сериозно разкрасяване, за което няма да помогнат каквито и да е декорации, може да се обърнете за помощ към някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. На сайта ни ще откриете списъци с експерти, които работят в различни браншове. Разбира се, имате и друг вариант, който ще ви спести време - бихте могли просто да заявите своя проект или ремонт и да получите изгодни предложения от различни изпълнители. По този начин ще може да посрещнете Коледа в уютен и топъл дом.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта