6 оригинални идеи за дома, осъществени от коркови тапи

Публикувано на 27/11/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 8 734 пъти

Следващия път, когато отворите бутилка вино, не бързайте да хвърляте тапата. Както винаги, потребителите на "Направи сам" успяват да впечатлят със сръчност и креативност, като този път техните творения са с изходен материал именно корковите тапи.

В един от най-старите и полезни форуми в България, с който MaistorPlus активно си сътрудничи, можете да откриете и множество други практични идеи за дома, така че, ако имате питане, свързано с ремонт или сътворяване на нови вещи с наличните ресурси, не се колебайте да зададете своя въпрос.


Нов живот за старите столове

Ако сте се приготвили за окончателна раздяла с продънения дървен стол или с изтърбушената табуретка, тази идея може да промени решението ви. Корковите тапи са идеални за измайсторяване на нова седалка на стола, а нещастната ви табуретка има потенциала да се превърне в стилна масичка за вино.

Вижте още: Седем страхотни лампи, направени от палети


Уникална рамка за снимки

Рамката за снимка, декорирана с ръчно залепени коркови тапи, е страхотен подарък за близък приятел. Съберете всички тапи от вината, които сте изпили заедно, и трогнете въпросния човек, подарявайки му скъп спомен от споделените ценни моменти.

Изработката е изключително лесна. Най-проблемният момент е разрязването на тапите на две половини, което трябва да направите много внимателно с голям и остър нож. След това залепете получените половинки към избрана за целта рамка и изчакайте да изсъхне.


Практична кухненска поставка

С тази коркова поставка вече няма да се чудите къде да поставите току-що сваления от огъня тиган. За изработката й използвайте стара и ненужна кутия със здрави стени и сравнително стабилна и тежка основа. Запълнете вътрешността й с коркови тапи, които предварително сте разрязали от едната страна, така че да могат да бъдат залепени за дъното.


Разкошна коледна украса

Тапите лесно се подават на обработка, така че с тях можете да пресъздадете най-различни форми, включително такива на коледна тематика. Преди да пристъпите към изпълнение, пребройте наличните коркови запаси и се захващайте само с реализируеми проекти. Забавлението по време на изработката и празничното настроение са гарантирани!


С повече търпение и вдъхновение направете красиво декоративно пано

Тук можете напълно да развихрите креативността и въображението си. Дали ще изработите сърце или коркова картина, съчетаваща различни форми, със сигурност ще сътворите изключително оригинално украшение за дома.

Вижте още: Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи


Органайзер за бижута - удобен дом за любимите ви аксесоари

Страхотно улеснение за дамите, които вечно са в търсене на подходящите обици сутрин и обикновено трудно ги откриват из различни чекмеджета и кутийки, с които разполагат. Закачете корковата поставка за вашите бижута в коридора в близост до огледалото, в спалнята или от вътрешната страна на вратата на гардероба.

За допълнителни идеи и съвети за домашните ви проекти не се колебайте да задавате въпроси във форума "Направи сам". Повечето от регистрираните потребители използват тази трибуна за споделяне на опит от години и се отнасят отзивчиво и добронамерено към всички нови членове на своебразната онлайн общност. Дори и за момента да нямате желание да се регистрирате във форума, можете да разглеждате свободно всички негови теми и да се възползвате от вече намерените решения на проблеми, с които е възможно да се сблъсквате и вие самите при ремонтите вкъщи или при изработката на красиви и оригинални предмети.

А ако сте решили да поверите ремонтните дейности у дома на професионалист, не се колебайте да се свържете с доказали се архитекти и интериорни дизайнери. Пуснете напълно безплатно своята заявка и ще получите конкурентни оферти и идейни решения на вашите проекти. Разгледайте профилите на изпълнителите и изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта