Как да обзаведем според зодията: Овен

Публикувано на 01/04/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 01/04/2022 | Видяно 1 208 пъти

Броят на зодиакалните знаци в астрологичния календар е 12 и се смята, че всеки един от тях разполага с различни качества и уникален вкус. Овенът е първият зодиакален знак в астрологията, свързан с едноименното съзвездие – Овен. Представителите са динамични, търсещи нови предизвикателства, обичат забавленията и разнообразието и лесно губят интерес. Това важи и за визията на дома им, който рефлектира огнената им природа и имат нужда да променят често.   

Вие или ваш близък сте овен? В следващите редове ви разкриваме кои цветови комбинации и интериорни решения биха паснали най-добре на този зодиакален знак, за да бъде създаден мечтаният дом. Все пак имате желанието да потърсите специалист дизайнер, който да създаде перфектното пространство? Свържете се с доказани професионалисти в сайта ни, които ще осъществят най-смелите ви желания и дори ще надминат очакванията ви.


Смела цветова палитра

Тъй като са представители на огнен знак, те обичат цветове, които са страстни и интензивни, като червеното и всички негови нюанси: бордо, рубин или алено червено. Освен това те обичат ярко розово, оранжево и жълто, три ярки цвята, изразяващи добре тяхната личност.

Пурпурните тонове могат да бъдат трудни за внасяне в интериора на дома ви, тъй като са дръзки и впечатляващи. Сивият диван, отрупан с пурпурни възглавници, комбиниран с жълто и оранжево би бил чудесен завършек за дома на един Овен. Добавянето на ярки цветове като акценти би освежило неутралното пространство – вази, килими, пердета, произведения на изкуството. Ако розовото ви се струва прекалено, изберете тапицерия за канапето, така ще постигнете прекрасен резултат и ще имате страхотен акцент в дома си. Обичате да експериментирате? Боядисайте стените в светлорозово или изберете тапети, по този начин интериорът ще е свеж и жизнерадостен.

Избягвайте тъмните цветове като кафяво и черно.


Модерна визия

Овенът е запленен от съвременния дизайн, който резонира с неговия характер. Визуализирайте бяло и черно, бежово и ярки тонове, съчетани с модерни текстури. Както установихме, представителите на зодията могат лесно да се отегчат, затова често променят и домашната обстановка. Въпросът е да се завъртите около съвременния стил, тъй като той просто ви привлича към него. Съвременният интериорен стил е изключително приспособим. Позволява да комбинирате различни тенденции, за да постигнете външния вид, който искате за вашия дом.


Природата – част от всеки ъгъл на дома

Дървото подхранва огъня, а пепелта почвата. За да балансирате природните елементи, комбинирайте ги с червено, използвайте боя и ги направете в същия цвят, добавете декорация под формата на животни.

  • Избягвайте метални елементи и мебели.
  • Сините и водни елементи не са за препоръчване.
  • Добавете керамика, глинени предмети и фигурки.
  • Огледайте за дървени мебели с червена тапицерия или пък с дизайни, разполагащи с геометрични и остри линии.
  • Животински мотиви – използвайте различни фигурки, картини и принтове. Ако сте фенове и на естествените животински декорации, поставете такива в дома си.


Пролетни елементи

С какво свързвате пролетта? С пробуждането на природата, разцъфването на цветя и дръвчета, чуруликащите птички и сияйното слънце. Растенията внасят нежност и уравновесяват енергията в дома. Овенът е познат със своята независимост и приключенски дух, затова е препоръчително да се насочи към растения, които нямат нужда от много грижи. Орхидеята е идеална за вас поради своята елегантна визия и самодостатъчните си свойства. Други растения, на които може да заложите са сукулентите и кактусите. Те ще привличат внимание в дома ви, но няма да ви ограничат в приключенията.


Предложения за обзавеждане на различни помещения от дома на представителите на зодия Овен

Често дизайнът, който представителите на зодия Овен избират, е смел и подреден. Домът трябва да ги вдъхновява, да пробужда креативният им дух, а в същото време да бъде практичен и да позволява пълноценна почивка.

  • Всекидневната на един Овен трябва да бъде мултифункционална – подходяща за събиране с приятели или за романтична среща, място за вдъхновение, когато сте сами. Оставете достатъчно свободно пространство за движение. Трябва да разполагате с достатъчно пространство за танци, йога или пък бърза тренировка. Изкуството трябва да бъде комбинация от реалистичното и фантастичното. Красиви картини и принтове с животни, цветя и пейзажи, съзвездия. Заложете на топли тонове, не земни такива. Избягвайте неутралните цветове, тъй като те няма да внасят необходимата жизненост в помещението.
  • Кухнята е едно от важните помещения в дома на Овена. Това е място на топлина, творчество, иновации, ново начало и хаос. Понякога е предизвикателство тази творческа площадка да бъде поддържана в перфектен вид.
  • Спалнята е мястото, на което енергичният Овен презарежда батериите. Продължете с употребата на топли и червени цветове. Балансирайте с малко Ин енергия и добавете черно. Те се нуждаят от спалня, която все още запазва малко огнена енергия, но не е толкова жизнена и силна, колкото другите стаи. Трябва да се стремите да намалите нивото на насищане на цветове и декорация в спалнята в сравнение с останалата част от къщата. Разбира се, не прекалявайте, тъй като ако стаята е прекалено нежна и неутрална, ще нарушите енергията на Овена.


Ако след прочетеното, желанието за промяна на домашната обстановка се пробуди, потърсете някой от професионалистите, който ще ви помогне в уравновесяването на енергията в дома ви и ще ви даде ценни съвети за хармонична обстановка. Заявете напълно безплатно своя проект и ще получите предложения от специалистите на MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта