Уют на колела или комфорт в десет квадрата

Публикувано на 08/08/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 23/08/2019 | Видяно 2 553 пъти

В разгара на лятото удобството на „къщите на колела“ продължава да бъде мечта за мнозина, които желаят дълга и независима почивка. Винаги сте се чудели дали караваната наистина може да побере всичко необходимо за живот на поне двама човека? Може. И то със стил.

И макар че повечето каравани се продават „готови“ с инсталирани баня, тоалетна, дневна и място за сън, то колкото по-добре проучите възможностите за обзавеждане на тези „малки апартаменти“, толкова повече свобода бихте имали в това да подобрите своя подвижен дом. В тази статия ще ви покажем няколко примера на стилно обзавеждане на каравана, което съчетава функционалното решение на пространството с допълнителна естетика или удобства.

Независимо че ограниченото пространство в караваната е съществено предизвикателство за обзавеждане, чрез своята безплатна заявка към платформата на MaistorPlus, вие бихте решили задачата наполовина като поканите интериорните дизайнери и майстори да кандидатстват за изпълнение на вашия проект.


Мобилна боксониера в десет квадрата

На практика караваната представлява едно единствено помещение от максимум двадесет квадрата, което съчетава в себе си кухня с мека мебел, място за сън и почивка. И макар и наистина да не е лесно да поместите всичко това в ограниченото пространство, с което разполагате, цялостните дизайнерски проекти могат да направят това вместо вас като допълнително се погрижат и за естетиката на вашия мобилен втори дом.

На снимката по-горе, може да се види едно функционално решение на обзавеждане на каравана, което използва палитрата на кафявата и бежова гама, за да постигне едно цялостно стилно решение с вградени мебели по поръчка и обособен кухненски бокс.


Функционални мебели

Функционалните мебели и мебелите, които променят предназначението си, биха могли да са неотменими помощници в избора ви на обзавеждане на каравана. Едни от най-разпространените примери за това включват легла на два етажа, легла с подвижна долна част, която може да бъде обособена в място за сядане, пространства над леглата, превърнати в чекмеджета и др.

Както се вижда на снимката по-горе, леглото на два етажа осигурява допълнително място за сън и адаптира караваната за използване от четири човека.

Прочети още: Малък дом с големи взможности на колела


Мобилна кухня

Както е показано на снимката по-горе, мобилната кухня разполага с всичко необходимо за обособяване на един завършен кухненски бокс, макар и в умален размер. Тъй като водата в караваната е винаги предизвикателство, тук както резервоара за вода, така и бойлерът и помпата биха били неизменна част от вашето скрито кухненско оборудване.

И независимо че животът в каравана е свързан с изхвърляне на мръсната вода от готвенето, мебелите във вашата мобилна кухня не биха отстъпвали по нищо с тези във вашето жилище.


Мобилна телевизия

С развитието на мобилните технологии и интернет, гледането на телевизия в каравана е отдавна улеснено. Плоските монитори, които спестяват място, наличието на мобилен интернет и изградени WI-FI мрежи в големите къмпинги, не биха ви лишили от това удоволствие, което би зависело единствено от това кой метод на приемане на телевизионния сигнал изберете.

На практика, обзавеждането във вашата каравана може да ви предостави същите удобства, каквито и малкият апартамент. Ако имате нужда от съдействие за нейното доизграждане или обновяване, не се колебайте да заявите  своя проект, напълно безплатно, в платформата на MaistorPlus, чрез който да получите различни цени на оферти. Нашата онайн платформа ви предоставя още възможност да се информирате за рейтинга на кандидатствалите майстори чрез мнения на техни клиенти, както и да изберете най-удобния за вас специалист като селектирате по райони.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта