Живот в бяло – защо белият цвят е подходящ за всяко помещение

Публикувано на 19/12/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 487 пъти

Използването на белия цвят в интериора може да бъде не само спомагателен, но и основен подход в подредбата на дома. Простотата на обзавеждането, свободното пространство и допълнителното усещане за светлина, които се получават в резултат, са впечатляващи и си заслужават да им обърнем внимание.

Тук ще ви представим един прекрасен апартамент решен предимно в бяло в шведския град Гьотеборг. Ако той успее да ви вдъхнови за внасяне на белия цвят и във вашия дом, не забравяйте да се консултирате със специалист как може да се случи това по възможно най-ефектния начин.


Чиста, подредена и приветлива кухня

Идеално чиста, приветлива, светла и просторна. Перфектното място да влезеш сутрин и да приготвиш с удоволствие чаша черно кафе. Няколко тъмни аксесоара по стените и отличаващи се петна от вградените домакински уреди са достатъчни да разчупят еднообразието и да накарат бялото да изпъкне още повече.

Единственият проблем тук, който е валиден и за всяко друго помещение, е малко по-трудната поддръжка. При повече желание обаче помещението може винаги да изглежда добре и да ви вдъхновява с изчистените си линии.

Вижте още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Идеен работен кабинет

Бял работен плот, лунички над работния ъгъл и черен стол за контраст. Място, в което можете да разчитате на креативни идеи. Светлият интериор провокира към подредба на вещите и мислите и улеснява работния процес.


Акцентиращи контрасти в банята

Малката баня се превръща в голяма, когато всичко в нея е светло. Поставете по-тъмни плочки за характер на помещението и внесете цвят с шарени и ярки кърпи. Нищо друго не е нужно. Вече имате кокетна и удобна баня.


Уютна спалня за спокойни сънища

Когато спалнята е в бяло и в помещението има голям прозорец, позволяващ навлизането на много светлина, стаята излъчва свежест и уют. Освен това можете да променяте атмосферата винаги, когато пожелаете. Тъй като леглото заема по-голямата част от спалнята, смяната на кувертюрата изведнъж променя целия облик на стаята. Толкова е лесно!

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня?


Изчистена и гостоприемна дневна

Страхотна стая, подредена с много стил и вкус. В нея няма нищо излишно или претенциозно и всичко е на мястото си. Белият фон позволява окачването на голям и екстравагантен полилей, който иначе би отнел от свободното пространство. Една-две картини и едно-две зелени растения са предостатъчни да внесат колорит.

Уверихте ли се в силните страни на белия цвят? Ако сте решили да промените дома си по подобие на някое от решенията, които ви показахме току-що, доверете се на препоръчан изпълнител. В MaistorPlus можете да опишете безплатно своя проект и ще получите оферти от най-добрите професионалисти за боядисване и декорация. И най-важното - при нас имате възможност да прочетете обратна връзка за тях от досегашните им клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта