Бургазлии зареждат телефони и таблети чрез соларна пейка

Публикувано на 20/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 161 пъти

Своеобразният офис на открито е съвместна разработка на Община Бургас, Бизнесинкубатора и арх. Емил Бурулянов от студио "Декор дизайн". Върху покрива на соларната пейка има панели, които генерират енергия, достатъчна за зареждането на четири мобилни устройства едновременно. Необходимо е само притежателите им да да носят със себе си USB кабелите за тях.


Бургазлии зареждат телефони и таблети чрез соларна пейка

Нова придобивка за жителите и гостите на Бургас им дава възможност да зареждат мобилните си устройства директно от слънчевата енергия. Соларна пейка ги посреща непосредствено до стълбите към Централния плаж, близо до Бизнесинкубатора в Морската градина. Проектът е реализиран по повод на Европейската седмица на мобилността и е завършен за впечатляващо краткия период от един месец.


Добре защитена и удобна

Соларни лампи се грижат за осветеността на пейката през нощта. Удобството, за решилите да се възползват от нея, е подсилено от ергономичната дървена конструкция и допълнително поставени възглавници. Съобъжението е добре защитено и от евентуални прояви на вандализъм - тежестта му от два тона би осуетило плановете на всеки, решил да си го прибере вкъщи.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта