Първото електрическо такси в София вече е факт

Публикувано на 16/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/07/2016 | Видяно 3 509 пъти

Електрическите автомобили са невероятна иновация за човечеството, с която бавно се движим по стъпките на опазването на околната среда и намаляване на вредните емисии и замърсявания в природата. След като такситата се окават едни от най-големите замърсители в града, необходимостта от вземане на спешни мерки се засилва с всяка секунда. Ето че първите електрически таксиметрови автомобили вече са факт, дори и у нас.


Възникването на първите електрически таксита

За първи път тези автомобили потеглят в Лондон, Щатите и Амстердам, като конкретно за Европа, основите са поставени от компанията"Taxi Electric". Те са изцяло специализирани в тази услуга и вече разполагат с десетки автомобили, които обслужват клиентите из цял Амстердам. Собствениците заявяват "Да допринесем за развитието на обществото е далеч по-важна задача за нас, от това да направим огромна печалба".


Реализация на идеята в България

От началото на месец август (2015г.), по улиците на София вече се движи първото електрическо такси - модел на KIA - "Soul EV". Проектът принадлежи на компанията "Yellow Taxi", като с пускането на автомобила в движение, пътниците са имали възможност да се повозят напълно безплатно.

Оказва се, че освен ползите от екологична гледна точка, автомобилът носи и други позитиви. Зареждането и поддръжката са много по-евтини от тези на стандартна кола, предвижва се почти безшумно и паркира безплатно в сините и зелени зони в града.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта