Еко-декорация за дома - 6 идеи, които да направите сами

Публикувано на 16/02/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 4 337 пъти

Еко-декорация може би и сега има в дома ви - изделия от дърво, хартия, плетени пана в стил макраме или пък композиции от зелени растения. Handmade изделията никога няма да загубят своята актуалност, а сега ще се превърнат и в своеобразен тренд, заради еко ориентираното мислене на все по-нарастващият брой хора. Вече имаме нужда да сме в хармония с природата и да не губим връзката с нея дори и в градската среда, в която живеем. 

Ето 6 идеи за лесна декорация, която да изработите сами от екологични материали. Приготвили сме и бонус, който ще откриете в края на материала.


Хартиено пано в 3D ефект

Започваме с най-ефектната идея, от която всички много се впечатляват. Става дума за алтернатива на популярните зелени стени, покрити с растения. Това е същото, но изработено от ръчно направени листа от хартия. Да, признаваме ще отнеме време да бъдат изрязани прецизно листата и също така внимателно подредени в паното. Затова пък крайният резултат е наистина изумителен. И да, друго такова няма да намерите никъде. 


Масичка от дървено пънче

Малка помощна масичка за кафе или пък за списания е идея, която отдавна е по вкуса на доста от еко-любителите. В допълнение ще споменем, че сега пък е на върха на своята популярност, така че ако ви попадне красиво пънче по време на разходката в гората пригодете го за масичка за напитки в хола или пък за помощна масичка до леглото.  


Макраме

Виждали сме саксии с каскадни цветя, грациозно висящи от тавана в изкусно изплетени мрежи в стил макраме. Да, това е модерно! И освен това екологоично. За майсторките на макрамето вероятно няма да е сложна да изработят и други изделия - пано за стената или пък кошница за съхранение на различни неща. Проявете творчество! А ако идеята ви харесва, имате вдъхновение да направите нещо такова, но ви липсват умения може да направите нещо не толкова сложно, като това на снимката например. 


Необичайни рамки за огледала

Огледалото е особен елемент в интериора на жилището ни. Ако бъде използвано правилно то може да се превърне в красив акцент на помещението. Така например дървените дъски могат да се превърнат в чудесна рамка за огледало в минималистичен интериор. А може да направите огледало - слънце с помощта на клонки събрани при разходките в гората или пък лятото покрай плажа. 


Флорални композиции

И още една лесна идея, която ще увлече дори онези, които смятат, че не биха се справили. Направете импровизирана композиция от цветя - цъфтящи, зелени, висящи, пълзящи, кактуси … експериментирайте с всичко, което рисува въображението ви. Разположете ги хармонично в помещението в обособен кът. Обикновено това е в близост до зоната за четене и релакс. 

А може да направите хербарии, ако често забравяте да поливате цветята. Това е последният супер модерен аксесоар в интериора, от който може да се възползвате. От хербария се правят уникални картини, слагат се подходящи рамки и се подреждат на стената отново в композиция. 


Рафтове за съхранение от естествено дърво

Това е малко по-сложен вариант, но път с повече ентусиазъм е напълно изпълним. Сега са много модерни откритите варианти за съхранение в кухнята, в хола и дори в банята. Такива рафтове могат да се направят от масивна дървесина, която да оставите в естествена форма и цвят. Може да се монтират върху самата стената, да се прикрепят с помощта на красиви метални орнаменти, въобще варианти има много. Изберете по ваш вкус. 

Ако идеята ви допада, но изпълнението ви затруднява, ние имаме решение - заявете своето желание тук или потърсете изпълнител от списъка с регистрираните майстори. Те разполагат с нужните умения и опит и ще ви помогнат във всичко.


И една бонус идея ...

Ръчно плетени изделия - декоративни възглавници, одеяла, килимчета биха направили всяка атмосфера изключително уютна, особено в студените зимните вечери. Възползвайте се от идеята, ако плетенето е сред вашите способности. А може да зарадвате и близък човек с такъв уникален подарък. Защо не...



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта