6 нестандартни вази за (не)всеки дом

Публикувано на 22/01/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 22/01/2021 | Видяно 2 017 пъти

Вазите са незаменима вещ за добавяне на декорация в дома. Освен че са страхотен аксесоар, те вършат и чудесна работа, като съхраняват любимите ни цветя, в които красим помещенията. Много често забравяме, че може да ги използваме като чудесен акцент, който да бъде съобразен с интериора. Време е обаче да спрем да гледам на тях само като средство за напояване на отрязан цвят.

Освен че са чудесен елемент в дома, те са и много подходящ подарък както за новодомци, така и за хора естети, които могат да оценят красотата им. Тук сме ви приготвили няколко нетипични вази, които със сигурност ще внеса много уникалност в дома ви. В случай обаче ще имате нужда от по-голяма промяна, то винаги може да се консултирате със специалистите в интериорния дизайн, които ще ви подадат ръка.  


Масивни стъклени вази във всякакви цветове

Хубавото на този тип вази е, че са подходящи за всеки интериорен стил. С тяхна помощ много лесно може да внесете нотка свежест и да разнообразите дизайна в дома.

  • Подходящи са както са кухнята, така и за дневната и дори спалнята.
  • Най-добре стоят поставени на перваза на прозорец. По този начин светлината се пречупва и създава пъстра дъга от нюанси.
  • Те са красиви и когато в тях има цвете, но не по-малко впечатляващи са и като самостоятелен елемент.
  • Единственият им недостатък (които обаче не е за подценяване) е тяхната тежест. Ако имате неблагоразумието да я изпуснете на пода съвсем спокойно може да надраскате паркета и дори да счупите плочка (ако точно там имате въздушен балон).

Вижте още: Как да си направим красиви цветни вази


Вази-дупета

Да, несъмнено тези вази са предназначени за много широкоскроени хора в богато чувство за хумор. И ако вие сте от тях – то определено тези вази са много подходящи за вашия дом.

  • Хубавото на този сет вази е, че могат да се използват и като саксии за малки растения. В тях чудесно виреят сукуленти, а и луковици.
  • Могат да се влезнат в употреба и като свещници.
  • Многофункционалността им е най-голямата положителна страна (разбира се, като изключим огромната доза забава, която внасят с присъствието си.)


Бетонни вази

Не е задължително да са направени от бетон. Важното е визията им максимално да наподобява този материал. Но нека бъдем реалисти – от пластмаса трудно ще постигне този ефект.

  • Задължителен елемент към тях е черната метална нишка, която обикаля цялата ваза. Всъщност точно тя задържа отрязания цвят във вертикално положение.
  • Подобни вази са подходящи за единични цветя и не са практични за букети.
  • Вази с такъв дизайн са подходящи за домове, в които преобладават стиловете: индустриален, готик, скандинавски, модерен. Категорично обаче нямат място в рустик, класически и винтидж стила.


ВиК ваза

Не сме сигурни дали това предположени ви го показваме, за да му се възхитите или по-скоро заедно да се позабавляваме. В едно обаче сме убедени – създателят на тази ваза определено има огромна страст към ВиК тръби. А може би точно те безкрайно много са пречили в дома му? Не знаем коя е музата, но 100% е родила много нетипично предложение.


Ваза-книга

Тази ваза съвсем спокойно може да остане незабелязана. Само че не защото не е интересна, а точно защото е толкова странна, че всеки би си помислил, че това е книга.

  • Тя е идеално решение за всяка библиотека, но не и за всяко цвете. В нея място ще намерите за единични растения, който закачливо да се подават на рафта.
  • По-скоро този тип е впечатляваща ваза, която обаче не може да се похвали с огромна функционалност.
  • И нека не забравяме, че между разноцветните корици на книгите (каквито има във всеки дом) нейният ефект ще бъде малко спорен.


Рационална ваза

Последното предложение е за ваза, лишена от всякаква доза ексцентричност. Вероятно някои от вас ще разпознаят вазите от село, други може и да имат такава в дома си, а трети категорично ще я сложат в списъка „Най-скучни“. Каквото обаче е да е мнението ви няма как да отречем, че:

  • Подобен стил изчистени вази се вписват във всеки дом и са подходящи за всеки стил.
  • Винаги може да ги подложите на малко въображение и да ги подложите на (не)скритите си творчески заложби.
  • Отново могат да съберат ограничено количество цветя.
  • За сметка обаче на малкото цветя, могат да поемат много вода (като че ли от тях ще пият десетки стръкчета).

Нетипичните аксесоари в дома имат нужда и от нетипични притежатели. Ако държите на подредеността, организирането и всичко да е под конец, то не се насилвайте да вложите нотка нестандартност в интериора (пък било то и чрез нищо и никакви вази). Пуснете си „Монк“, направете си пуканки и не ги изяждайте в спалнята, за да не се ги разсипете в леглото.

Ако обаче схващате всеки виц, „умирате“ за клипчета, на които някой се пребива и не се страхувате да се смеете шумно, то тогава се замислете по какъв начин да изразите себе си в дизайна на дома. Може би нетипичните вази са точно за вас. И все пак, ако имат нужда от експертно съдействие в реализирането на вашия интериор, то винаги може да потърсите регистрираните при нас специалисти. Направете безплатна заявка за проект още сега, а в отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта