Изхитрете домакинската работа с 5 трика за почистване на кухненски приспособления

Публикувано на 30/04/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 30/04/2020 | Видяно 22 820 пъти

Забравете за кисненето с часове на загоряла мазнина по чугунения тиган и за стържене на дълбоката кана на блендера. Просто последвайте нашите съвети и ще се убедите, че пътят до блестящо почистени кухненски приспособления е много по-кратък. А за по-мащабно почистване на дома се доверете на изпитаните хигиенисти!


Бързо и безпроблемно почистване на блендера в 3 лесни стъпки

Източник

За да си спестите бъркането с гъба в дълбоката и неудобна кана на блендера, близо до опасните остриета, ето какво трябва да направите!

  • Веднага след употреба, свалете каната и напълнете 1/3 от нея с топла вода. Добавете малко препарат за съдове, а за по-упорити петна - капнете и малко мек абразивен препарат или сипете 1 ч.л. сода.
  • След това върнете каната върху мотора и включете на ниска степен, постепенно увеличете до максимална скорост за около 20 секунди.
  • Изплакнете каната под течаща вода и сте готови!


Мръсна микровълнова?

Източник

За изсъхнали или загорели петна по микровълновата, не е необходимо да търкате упорито или да киснете със скъпи препарати.

  • Смесете 1 ч.ч. вода със сока от 1 лимон и сипете сместта в дълбок съд, подходящ за микровълнова.
  • Пуснете печката за около 5 минути - сместта трябва да поври вътре.
  • Влагата, която ще се изпари през този процес, ще спомогне за омекотяването на петната, а след това просто трябва да ги забършете и да подсушите стените на уреда.


Лед, лимон и сол за лесно почистване на каната за кафе

Източник

Едва ли сте очаквали, но тази чудата смес върши магия при покафеняла кана за шварц кафе. Напълнете 1/4 от нея с лед, добавете сока на половин лимон и посипете отгоре 2 с.л. сол. Клатете тази смес в каната с кръгови движения за около 2 минути, а след това само изплакнете с вода.  

Виж още: Почистете лесно всеки вид кафемашина с тези полезни съвети 


Щадящ метод за почистване на чугунени съдове

Източник

Чугунените съдове са изключително издръжливи и могат да ви служат с години, стига да знаете как да ги почиствате и поддържате. Солта и тук идва на помощ!

  • Посипете 1 с.л. сол по повърхността на съда и напоете памучна кърпа с малко сапун (не препарат за съдове), а след това забършете внимателно и старателно.
  • Изплакнете с топла вода и подсушете.
  • За да възстановите гладкостта и блясъка на повърхността - напоете парче кухненска хартия с малко олио и минете вътрешността на чугунения съд с кръгови движения.


Безпроблемно почистване на кухненското ренде

Източник

Рендето е едно от онези неща, които всяка домакиня притежава в кухнята си. При стъргане на лепкави продукти, като сирене например, почистването се превръща в една трудна задача. Ето два простички трика, които ще помогнат:

  • Още преди употреба намажете повърхността на рендето със съвсем леко напоена в мазнина кърпа. Това създава предпазен филтър и мръсотията пада в пъти по-лесно.
  • Веднъж вече нацапаното ренде се почиства най-лесно с четка за съдове и препарат. Минавайте по обратна на резците посока с натиск, за да премахнете всички нечистотии без особено много усилия.

А за да почистите и целия си дом без усилия, се свържете с професионалистите в тази област. Заявете безплатно проект и ще получите оферти от доказали се хигиенисти - разгледайте ги и изберете този, който отговаря на очакванията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта