Интериорен дизайн, вдъхновен от природата: съчетаване на стил и устойчивост

Публикувано на 02/11/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/11/2023 | Видяно 1 192 пъти

Все повече се забелязва нарастващата тенденция на собственици на жилища и интериорни дизайнери, които се отказват от стерилния, създаден от човека външен вид и избират нещо малко по-естествено. 2023 е отворена за биофилния дизайн, където природата и природните елементи заемат централно място в нашите домове и работни места. Помислете за буйни растения, топло дърво, хладен камък и водни и светлинни елементи. Не само изглежда красиво, но също така е доказано, че повишава настроението ни, продуктивността и намалява нивата на стреса. Така че, ако искате да създадете пространство, което е не само визуално привлекателно, но и добро за вашето благополучие, биофилният дизайн е начинът.


Използвайте естествени материали

Използването на естествени суровини като дърво, камък и теракота е ключово. Тези материали са като топла прегръдка от самата майка природа. Представете си, че се сгушвате до стена от рециклирано дърво или се излежавате на пода с теракотени плочки. Това е като къмпинг, но със звезден покрив и тоалетна. Бонус!

Земните тонове със златисти нюанси, океанско синьо, градински цвят, топли червени и лилави цветове ще бъдат популярни за създаване на гостоприемни и релаксиращи пространства .Освен това се съчетават чудесно с естествените материали, които вече споменахме.


Смесвайте старо и ново

Готови ли сте да подправите дома си с малко носталгия и много индивидуалност? Включете ретро елементи, като дървен сандък вместо странична масичка до диван от букле, за да добавите характер и индивидуалност. Прегърнете елементите от различни епохи, като оригинални дървени подове или исторически плочки, и обмислете използването на еднократно употребявани части или преработени мебели за висок клас поръчков външен вид.


Метални покрития

Металните и луксозните облицовки, като огледални повърхности, антични огледални покрития, опушено стъкло, злато, бронз и месинг, също са актуални и подходящи, ако искате да извикате природата във вашия дом. Създайте луксозна атмосфера с изявени елементи, като полилеи, и се фокусирайте върху по-малките детайли, като свещи и лампи, за да се чувства лично и привлекателно.

Органичните форми и текстури с извити мебели и аксесоари, които отразяват природата са типични за биофилния стил. Прегърнете ръчно изработени елементи, като ръчно тъкани килими, и се съсредоточете върху майсторството за едно наистина уникално и привлекателно пространство.

Ако имате нужда от помощ за вашия интериор, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта