Бохемски стил в интериора на спалнята

Публикувано на 19/02/2018 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 18/02/2018 | Видяно 2 024 пъти

Добрият сън е една от най-важните предпоставки да се чувстваме добре, да бъдем щастливи, отпочинали и продуктивни. За да осигурим на организма си това необходимо условие за по-добър живот, трябва да създадем една прията и спокойна обстановка в спалнята. Отпускащата атмосфера се постига чрез внасяне на индивидуални елементи и добри организационни решения. Създайте красив дизайн в любимото помещение чрез интересния и очарователен бохемски стил. Да, той е толкова отпускащ и непринуден, колкото и звучи! Избягайте от познатото и обичайното с ексцентрични добавки, които ще разчупят обикновената стая и ще я превърнат в непринудено място за почивка. В случай че имате безброй идеи и се чудите коя ще е най-подходяща за вашия дом, обърнете се към интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Бохемски шик

Бохемският хаос е почти задължителен елемент, а неговото създаване обикновено идва от непокорството на личността. Чувствайте се свободни да обособите своя кът за отмора. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение идеи:

  • Малката маса заобиколете от пъстри и цветни възглавници. Едно наистина практично решение, а отгоре винаги може да поставите ориенталска покривка.
  • Оползотворете ъгловото пространство. Това е едно от най-важните неща при създаването на колоритния стил. Придава на стаята усещане за уют и спокойствие.
  • Използвайте различни шарки, цветове и материи. Винаги може да поставите големи растения или дори да окачите на стената подходящ аксесоар, който успешно да имитира подобна визия. 


Смесете стилове и форми в спалнята

На пръв поглед изглежда, че декорирането на спалнята е трудна задача. Изобилието от стилове и утвърдени модели улеснява значително нещата. На фона на изчистения минимализъм и все по-предпочитания индустриализъм бохемските елементи остават на заден план, но това не означава, че губят очарованието си. Превърнете спалнята в артистично и лично помещение като избягате от познатото. Разгледайте всеки стил и изберете само онези елементи, които ви харесват! След това пренесете идеите си в интериора на спалната зона или помещение и ще получите очарователно бохемско присъствие! Може да си поставите индустриален полилей, ориенталски постелки и килим, заедно с елегантни нощни шкафчета. Това е напълно допустим и постижим план. Освен че ще разчупите интериора на кътчето си за отмора по различен и непринуден начин, ще добавите индивидуалност в пространството.


Създайте сами красива визия в спалнята

Всяко домакинство иска да превърне своя дом в онова любимо място, на което всеки се чувства себе си. Бохемският стил дава тази възможност, тъй като залага на предметите и вещите, които собственоръчно правим.

  • Преобразете мебелите с техниката декупаж. Ако тук разпознахте вашата страст, това е подходящ повод да се развихрите и вдъхнете нов живот на столовете, шкафчетата до леглото, а защо не и на самото легло!
  • Ушийте или изплетете сами колоритни постелки. В случай че сте любители на работата с игла и конец, сега е моментът да блеснете с лично творчество.   
  • Купете си акрилни бои и изрисувайте обикновената гола стена, независимо дали сте добър с четката или не. Ефектът ще бъде цветен, пъстър и впечатляващ.
  • Добавете пера или клони във вазата. По този начин ще внесете вдъхновение и закачливост в спалнята.
  • Украсете стаята със златисти свещи и нестандартни свещници. Така ще я превърнете в едно прекрасно, романтично място.

Бъдете различни и креативни. Очарованието на бохо стила залага на индивидуални решения и творческа смелост. 


Използвайте смели цветови комбинации в спалнята

Класическите комбинации от цветове, които можем да използваме в интериора на дома, са ни добре познати. Винаги залагаме на светлите пастелени тонове, които не се открояват особено, но въпреки това създават една позната и приветлива обстановка. Когато обаче сте решили да правите обзавеждане в бохемски стил, можете да си позволите повече дързост и решения извън рамките:

  • Смесете нестандартни цветове. Така ще разчупите атмосферата и ще внесете очарование в спалнята. Не се страхувайте и от прекалената семплост, която може да се получи заради липсата на познати нюанси. Свикнали сме да разчитаме на познатото, а за толкова важно помещение като спалнята подхождаме скептично към различното.
  • Поставете неутрален тон за драматизъм, като оставите настрана стерилното бяло и обичайното кремаво.
  • Използвайте пясъчно кафяво или най-светлия тон на лавандулово, за да добавите смело изумрудено зелени или жълти оттенъци.


Осветлението е акцент в бохемската спалня

Завършената визия се постига винаги с правилна светлина, която да я открои. Тя е изключително важна, за да придаде онзи търсен уют. Ако заложите на тъмни нюанси в помещението и бетонна стена, е добре да обърнете повече внимание на осветеността. Естествените лъчи са най-доброто решение, но в случай че не можете да им осигурите пряк достъп, заложете на семпли и деликатно вградени в тавана лампи. При наличие на бял фон имате опция за създаване на интересна гама от нюанси. Всичко, което трябва да направите, е да завиете осветително тяло с тънък плат от ярък цвят. Така бързо и лесно ще създадете романтично, отпускаща или весела атмосфера. Да не забравяме, че тя ще пасне идеално и на бохемския стил. Акцентите в интериора на стаята могат да бъдат десетки, затова не се притеснявайте да се оставите доказаните дизайнери да създадат комфортна и приветлива спалня. Пуснете безплатно своята заявка и получете различни оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта