Как да преобразите малкия балкон в просторно и удобно пространство?

Публикувано на 26/05/2020 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 26/05/2020 | Видяно 4 987 пъти

Балконът не е само онова неизползвано пространство за съхранение на ненужни вещи. То може да бъде преобразено в удобно, красиво и приятно кътче, в което да прекарвате времето си с удоволствие и наслада. С помощта на няколко практични и стилни идеи, можете да се възползвате от пространството на балкона, колкото и малко да ви се струва то. Ако искате да го постигнете, наслаждавайки се на приятната глътка въздух, в тази статия ще имате възможност да се запознаете с няколко практични начина как да преобразите малкия балкон.

Ако все пак се нуждаете от повече индивидуални съвети и идеи спрямо вашия дизайн и стил, можете да се доверите на интериорните специалисти, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви съдействат за направата на стилен и уютен балкон, на който с удоволствие да се насладите. 


Подвижни саксии

Ако разполагате с прекалено малко пространство на балкона за поставката на вашите саксии с цветя, можете да закупите специални такива, които се закачат за парапета на балкона. По този начин спестявате пространство и можете по всяко време да променяте тяхното местоположение, поради тяхната подвижност. Това прави този вид саксии изключително удобни.

  • Имате възможност да подберете такива, които най-много да подхождат на дизайна на балкона.
  • Можете да добавите няколко саксии в различни ярки цветове като оранжево, жълто и червено, като така ще придадете весело настроение и ще съживите обстановката. Или да заложите на неутралните цветове като бежово и светло синьо за повече стил.
  • Освен цветя у тях можете да отглеждате всякакви други растения и подправки.

Вижте още: Каскадни цветя за вашата тераса


Пейки от дървени щайги

Ако разполагате с малко пространство на балкона, едно от най-големите предизвикателства е изборът на подходящи столчета по размер. С помощта на дървени щайги можете умело да оползотворите всеки един свободен ъгъл на пространството и да го превърнете в креативно място за сядане.

  • Техните размери не са толкова обемни, което позволя поставянето им умело в малките пространства.
  • Сами можете да определите бройката и да прецените колко от тях ще са ви необходими. Като тяхна алтернатива могат да се използват дървени палети.
  • Поставете няколко меки възглавнички с интересни принтове. Лесно и бързо ще създадете удобно, естетично и артистично място за сядане на вашия балкон.

Вижте още: Как да превърнем малкия балкон в лайфстайл решение с нисък бюджет


Барбекю със специални накрайници

Ако винаги сте си мечтали да имате градина с барбекю, но към момента разполагате с малко балконче, не се отчайвайте. Можете да си закупите барбекю специално пригодено с накрайници за поставка на парапета на балкона. Така ще спестите пространство. Ще можете да се насладите на спокойните вечери с топло приготвена храна на балкона и да се наслаждавате на вечерята си на тишина и вечерна приятна обстановка.


Външни завеси

Ако искате да не бъдете обезпокоявани и ви е необходимо уединение, можете да поставите външни завеси на балкона.

  • Изключително подходящи са за градската среда, където пространството между блоковете е скъсено.
  • Това ще ви даде изключително много уют, докато се наслаждавате на времето навън и на летните или есенни вечери.
  • Можете да експериментирате с различни цветове на завесите. Като светло розово, изчистено бяло или на черни раета за повече стил.

Със сигурност сте намерили вдъхновение от нашите идеи и сте готови да развихрите вашата креативност. Ако пък имате необходимост от повече съвети за направата на балкона в уютно и приятно кътче у дома, можете да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. Имате възможността напълно безплатно да направите заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта