4 стъпки за постигане на перфектната визия за входа на дома

Публикувано на 25/03/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 25/03/2022 | Видяно 2 286 пъти

Преди да изберете входната врата за дома си, има някои важни решения, които трябва да обмислите. Каква е вратата, която предпочитате? Голяма, масивна и тежка врата или пък входна врата със стъкло? Съвременен и модерен дизайн или пък класика, устояла на времето? Мислейки за много от тези детайли, е възможно да се объркате в един момент. Точно поради тази причина днес ще ви представим 4 стъпки за постигане на хармонична входна част за вашата къща.

Ако все пак смятате, че не бихте се справили с тази задача сами, доверете се на професионалистите, които ще създадат перфектната визия за вашия дом.


Вдъхновете се

Разгледайте къщите в околността, идеи в интернет, брошурите на магазини. Разгърнете някое списание със сутрешната чаша кафе и вижте какво правят професионалистите. Вдъхновете се от различни трендове и преценете кой би ви подхождал най-много.

  • Вашият дом е с модернистична визия, чисти линии и оригинален вид? Тогава заложете на врата в ярък цвят.
  • Еклектичен дизайн с елементи и аранжировки по фасадата. Запознати сте с асиметричните форми и домът ви е съчетание от различни стилове и ери? В такъв случай заложете на врата с класически дизайн и стъкло.
  • Класически дизайн с мека и елегантна визия. Външността на дома ви е класическа, симетрична и с внимателно подбрани детайли. Съчетайте фасадата на дома си с характерен дизайн за врата, обединяващ в себе си стъкло и качествена изработка.
  • Разполагате с къща в селски стил и се чудите как да я осъвремените? Ако имате слабост към дървото и неговия автентичен вид, спрете се на дървена врата със стъкло и масивна дръжка за врата.


Помислете над дизайна за вашия вход

Визията на входната част на дома ви кореспондира с характера и личността ви. Комбинирайте различни елементи и стилове, за да постигнете визия, подхождаща на личната ви естетика и вкус. От богато украсени и класически декорации до чисти линии и съвременен вид.

  • Ако искате да привлечете вниманието, изберете пищна врата с огледало и орнаменти. Такава елегантна визия би добавила стойност към имота ви.
  • За да постигнете минималистична визия, спрете се на врата с прави линии, без излишни декорации и елементи. Ако имате желанието да има повече светлина, разгледайте варианти за врати със стъкло, там може да избирате между различна текстура и прозрачност.

Има толкова различни варианти, които може да сравнявате и в крайна сметка да стигнете до това, което е подходящо за вашата къща. Ето кои са най-разпространените: Единична врата – със или без прозорец, прозорец отстрани или отгоре, двукрилна със или без остъклена част.


Изберете подходящ материал

При избора на нова входна врата, трябва да имате предвид освен визията, а и качеството. Все пак от нея зависи степента на комфорт, сигурност и спокойствие на обитателите на дома.

  • Дървените врати са класически избор. Обикновено се изработват с рамка и панелна конструкция, които противодействат на климатичните условия. Разбира се е важно да се отблежи, че врата трябва да премине през предварителна обработка с лак или друг подобен продукт. Дървената врата може да се допълни с метален обков, например, който придава тежест и автентична визия.
  • Стоманата е един от най-предпочитаните материали. Предлага дълъг срок за използване, което е едно от основните предимства. Устойчиви на външните условия, с минимален риск от промяна на материала – свиване, раздуване или изкривяване.
  • Когато говорим за метални врати, става въпрос за – алуминиеви и железни. Железните врати се изработват от листове, подсилени с метална конструкция. Тук обаче не разполагате с богата гама от дизайни. Алуминият е известен със своята здравина, няма опасност да ръждяса или да изгние. Предлагат високи нива на устойчивост и ефективност.
  • Блиндираните врати са най-често срещаният избор сред потребителите. Цялостното им проектиране е насочено изцяло към сигурността и здравината. Лесни за поддръжка и имат дълъг период за употреба.


Финализирайте детайлите

Стъклата, цветът и аксесоарите са финалните щрихи за вашата входна врата, които ще я направят единствена по рода си.

Врата със стъклени прозорчета е страхотен вариант, тъй като ще внесете естествена светлина в дома си. Имате много варианти за избор на вида на стъклото и неговата прозрачност, формите и къде да са позиционирани. След като сте си изяснили концепцията, изборът на стъкло е лесен.

Цветът е един от важните детайли при избора на врата. Вратите могат да бъдат фабрично произведени в конкретен цвят или пък вие сами да я боядисате. Искате вратата да бъде акцент или да си пасва с къщата?

Може би ви изглежда трудна задача, но повярвайте ни, щом изясните концепцията в главата си, останалото е лесно. А ако не можете да се справите сами, свържете се със доказали се специалисти в бранша, част от екипа на Maistor Plus. Ние сме тук, за да ви помогнем по пътя на създаването на мечтания дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта