Организирана и подредена всекидневна за 30 минути? Мисия възможна!

Публикувано на 17/10/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 29/10/2019 | Видяно 1 099 пъти

Едва ли ще ви изненадаме, ако кажем, че организацията на всекидневната е едно огромно предизвикателство. И това е така, тъй като дневната събира в себе си една огромна част от функциите, които другите стаи притежават. Все пак това кътче на дома използваме за почивка, за забавление, за игра с децата, за гледане на новините или на любим филм, за ядене и дори домашни упражнения.

И като се има предвид за колко много неща се използва холът, не е чудно, че често се оказва претрупан с какви ли не вещи. В пределите му често могат да се открият всякакви предмети - от купища непрочетени списания; през разпилени навсякъде играчки; до скритото в дивана дистанционно за телевизора. И влизайки в този своеобразен филм на ужасите, следва въпросът: “Как да се измъкна от него?”. Е, негов отговор ви даваме тук, като ви представяме няколко лесни и интересни идеи, с които да организирате и почистите всекидневната си в рамките на само 30 минути.

А ако у дома имате друг кът, който е мини кошмар, но искате да се превърне в местенце от мечтите ви, се обърнете към опитните специалисти в сайта ни, които не само ще ви дадат полезни съвети, но и ще ви помогнат при изпълнението им.

 


Премахнете ненужните вещи

Вземете плетена кошница или обикновено кошче за боклук и се разходете из стаята. Махнете всичко, на което мястото му не е във всекидневната и допринася за очевидното състояние на безпорядък. Върнете събраните предметите, като намерите тяхното място за съхранение в другите стаи. Важно е и да ги аранжирате правилно, тъй като няма нужда хаосът от едната стая да отива в другата. По пода в хола най-вероятно ще откриете декоративните си възглавници. Ясно е, че мястото им не е там, затова ги върнете на дивана. Играчките можете да приберете в стилни кошници или шкафове.


Намерете място на нещата, които нямат място

Ако разчиствайки попаднете на нещо, чието място е във всекидневната, но няма точно кътче, което е правилното за него, му създайте такова.

  • Ако имате няколко дистанционни, разпръснати из цялата стая, изберете удобно място, където да ги събирате всеки път. Масата за кафе и стойката за телевизор са само малка част от местата, които биха били подходящи за целта. Разбира се, важно е местоположението им да е удобно и достъпно. Но най-важното е дистанционните ще имат свой постоянен дом и да не допринасят за хаоса в помещението.
  • По същия начин се уверете, че книгите и списанията също имат свое кътче,  така че да допринасят за простора и чистотата в хола. 

Вижте още: Преди и след: Организационни идеи, с които да опитомите хаоса у дома


Мислете подредено

Много проста стъпка в организацията на всяка стая, която не отнема пари, не изисква никакви продукти и почти никакво време, е просто да изправите предметите и да ги подредите. Какво значи това?

  • Това е перфектен трик, който може да бъде приложен за подреждането на по-малки предмети, като книгите по рафтовете, декоративните купи, свещниците по масата, одеялата по фотьойлите и дивана. 
  • Когато предметите са е поставени накриво и разпръснати, в стаята може да се създаде усещане за повече разхвърляност и хаос. 
  • И въпреки че може да звучи очевидно, бързото изправяне или сгъване на всичко - от моливите на бюрото ви, през одеялата по дивана до книгите по рафтовете, може да окаже голямо влияние върху цялостната атмосфера в стаята.

Вижте още: Хитри идеи за организация на дрехи и вещи


Добавете зеленина

Малко зеленина и цветя винаги ще накарат атмосферата в една стая да стане по-приветлива и свежа. Независимо дали имате място само за малка саксия или предпочитате да инвестирате време и енергия в по-голямо растение, обмислете идеята за добавяне на някаква жива зеленина в хола, за да го направите по-завършен и стилен. 

  • Можете също така да следвате принципите на дизайна по Фън Шуй. Изберете правилно място и растение, което да "работи" в полза на баланса и да привлича късмет в дома ви. 
  • От друга страна, няма нищо лошо и в избора на изкуствени стайни растения. Те често изглеждат като истинските, а изискват многократно по-малко поддържане.


Направете си план

Понякога може да не успеете да реагирате веднага. Или пък просто не откривате адекватно решение на секундата. Нищо, не се притеснявайте. Запишете си някъде, за да не забравите какво ви е направило впечатление. Може да забележите някои проблеми, докато се организирате, а да нямате възможност да ги оправите на мига. Например, може би подреждането на списанията ви накара да се замислите, че стойката за списания би била удобно допълнение към стаята. Или пък сте разбрали, че използването на кош за детските играчки ще ви помогне да поддържате хола си по-организиран и подреден в дългосрочен план. Затова - отделете няколко минути, за да направите бъдещи организационни планове.

Хаосът вкъщи е нещо неизбежно и затова редовната поддръжка  и стремежът към чистота във всяка стая трябва да бъдат основни принципи. Важно е и домът ви да е с красив и стилен интериор. За да постигнете и тази цел, можете да се потърсите експертите по вътрешен дизайн в сайта ни. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта