4 начина да направим дома си по-умен

Публикувано на 16/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 25/09/2019 | Видяно 3 659 пъти

Представете си как всичко, което използвате в ежедневието си, може да бъде достъпно благодарение на интернет. Не, не само вашият смартфон или компютър, говорим за всичко останало – осветление, звънец, камери, прозорци, бойлер, дори кухненските ви електроуреди. Колко по-лесно би било, ако всички те са достъпни, където и да се намирате. Това може да бъде напълно възможно. Приготвили сме ви 4 съвета по пътя към реализирането на вашия "умен" дом.

Ако имате желание да направите дома си по-високотехнологичен, но не сте сигурни точно как да го постигнете, обърнете се към доказаните специалисти регистрирани в MaistorPlus.


Amazon Echo Family

Echo е Bluetooth колонка, от която звучи приятният глас на Алекса, виртуалният асистент на Amazon. Алекса работи с по-голямата част от уредите и устройствата във вашия дом, само с помощта на вашия глас. Ако все пак вече имате своя колонка, можете да свържете не толкова скъпият Echo Dot към нея и да добавите функциите и лекотата, които внася Алекса. Ако искате също touch screen и да виждате предишните си резултати от търсения, да провеждате видео разговори, вижте Echo Show, Echo Show 5, Echo Spot.

Вижте още: Съвременни приспособления идват на помощ в кухнята


Brilliant Control

Brilliant Control е уникален суич, закрепящ се за стената, който използва Wi-Fi, за да се свърже и контролира “умните“ устройства в дома ви.

  • Той притежава 5 инчов touch screen дисплей, бутони, които правят употребата му още по-лесна.
  • Чрез него можете да пускате музика, да контролирате осветлението, да настройвате температурата, също така да видите кой звъни на вратата ви, и още куп други неща.
  • Позволява работата с повечето популярни платформи за „умен дом“ -  Ecobee, Nest, Philips, Ring, също така има и вграден Amazon Alexa, което позволява да прави почти всичко, което прави Echo.
  • Цената му е малко по-висока и се изискват умения, за да се свърже в дома ви, но е добро допълнение към един високотехнологичен дом.


ConnectSense Smart Outlet 2

Ако все пак искате да добавите smart технологиите към по-малките домашни уреди, например кафе машина, лампи, телевизори, ConnectSense Smart Outlet 2 е чудесен избор.

  • Този „умен“ контакт може да се контролира, както от Android устройства, така и от iOS.
  • Работи с гласовите команди на Google асистент, Алекса и Сири.
  • Това е един по-евтин и лесен за инсталиране вариант, да направите дома си по-високотехнологичен.
  • Можете да го настройте да работи и с други „умни“ устройства, използвайки HomeKit Scenes и Autimations.

Вижте още: 7 умни джаджи, от които всеки високотехнологичен дом се нуждае


Logitech Harmony Elite

Все пак има и вариант, ако предпочитате да не говорите и да контролирате нещата по по-старомодния начин – чрез дистанционно. Logitech Harmony Elite е универсално дистанционно, създадено с причина. Чрез него можете да контролирате много повече от телевизора и стерео уредбата си. Цената му е значително по-добра от останалите предложения по-нагоре.

Ако нашите предложения са ви вдъхновили да направите дома си по-технологичен, преценете внимателно кой от показаните варианти би бил най-подходящ за вашето жилище. Ако пък не бихте успели да се справите с тази задача сами, обърнете се към специалистите, регистрирани при нас за професионално съдействие или съвет. Единственото, което трябва да направите е да изпратите безплатна заявка за проект. Ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.  


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта