Интериорни врати - цени

Публикувано на 08/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/01/2018 | Видяно 8 724 пъти

В днешно време интериорни врати са повече от подвижни прегради в съвременното жилище. Днес те са елемент, който спомага за постигането на по-естетичен вид на всяко помещение, като едновременно с това спомагат за неговото по-добро шумоизолиране. Подходящите интериорни врати допълват визията на дома, без да контрастират твърде ярко на заобикалящите ги стени и декорации. Изборът на врати за отделните помещения се извършва още на ниво основен ремонт на жилището, поради което днес ще ви запознаем с цените за различните видове интериорни врати, така че да планирате по-прецизно бюджета си за ремонт. Какви други фактори съблюдавате вие при подбора на преградни решения за дома? Споделете с нас своите трикове, а за качествения монтаж на интериорни врати се доверете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Класически еднокрили врати

Еднокрилите врати са класически вариант, приложим във всички модерни жилища. Те са леки, практични и удобни, като монтажът им не изисква по-особени познания и инструменти, за разлика от поставянето на плъзгащи врати например. Колко обаче струва този стандартен вариант?

  • Цените на интериорни врати от МДФ и HDF започват от 100 лв и могат да достигнат до 220-250 лв за брой. 
  • Дървените интериорни врати обикновено са по-скъпи, като цените им варират между 150 и 300 лв за брой. 
  • Допълнителните декорации по вратите очаквано ще оскъпят инвестицията.
  • На пазара ще откриете широко разнообразие от варианти - интериорни врати с елегантно гланцирано покритие, както и такива с ефектни стъклени елементи, като този тип интериорни врати ще откриете и на цени около и над 220-300 лв за брой.

Виж още: Хидроизолация - цени


Двукрилите врати спомагат за сливане на две помещения

Двукрилите врати са идеално решение за създаване на по-плавен преход между две помещения у дома. Ако оставите вратите широко отворени, на практика обединявате хола и кухнята например, при това без да се налага да инвестирате в премахване на стени или изграждането на скъпи частични прегради. 

  • Двукрилите интериорни врати най-често са на цени между 300 и 600 лв, като в отделни случаи могат да достигнат и цени от 800 лв в зависимост от особеностите на модела. 
  • На пазара ще откриете и варианти на цени до 1000 и дори 1200 лв за брой, но тези модели обикновено са богато декорирани или притежават голям брой стъклени елементи. 
  • Подобно на еднокрилите врати, двукрилите се изработват най-често от МДФ. HDF или дърво, като можете да поръчате също и изработка на двукрила врата с метална рамка и стъклени страни. За целта заявете безплатен проект в MaistorPlus!


Плъзгащи врати за по-функционален и модерен дом

Плъзгащите врати са леки, функционални, а освен това спестяват значително пространство поради своя ненатрапчив дизайн. Подобен тип конструкции се изработват от дърво, ПДЧ плоскости, стъкло с метални или алуминиеви рамки, и други.

  • Вратите с плъзгащ механизъм ще откриете на цени между 100 и 500 лв в зависимост от вида и големината на конструкцията.
  • В отделни случай разходът за такъв тип интериорни врати може да нарасне до 1000 лв, особено ако включите в дизайна им множество декоративни орнаменти и ръчно изработени детайли.
  • Специалистите обаче напомнят, че плъзгащите врати често не са достатъчно шумоизолиращи, което ги прави неприложими като прегради между спалнята и останалите помещения, като дневната например.

Виж още: Осветителни тела – цени


Сгъваемите врати са идеално решение за компактния апартамент

Сгъваемите врати са удачно решение за временно разделяне на две помещения, но често не осигуряват стабилността и удобството, която получавате при стандартните еднокрили или двукрили врати.

  • Ниските цени на сгъваемите интериорни врати обаче ги правят предпочитано решение за много домакинства, като тази идея е особено подходяща за преход между коридора и хола или пък килера и кухнята.
  • Този тип врати струват около 50-100 лв в случаите, когато залагате на лека и не особено устойчива конструкция, изработена от ПДЧ.
  • Ако пък сте се спрели на масивна сгъваема врата със стъклопакет и качествени профили за дограма, цените за интериорни врати могат да достигнат дори 500-700 лв за брой.

Ако все още се колебаете на кой тип интериорни врати да заложите, потърсете съдействие от квалифицираните майстори, регистрирани в нашата платформа! Заявете проект в MaistorPlus и сравнете профили и оферти на доказани професионалисти, при това напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта