Страхотно обзаведена мансарда, побрана в едва 44 кв.м

Публикувано на 13/12/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/12/2016 | Видяно 64 221 пъти

По пътя към създаването на мечтания дом, днес ще се отбием до една очарователна сграда, построена през далечната 1897г. Именно в нея е разположено и великолепното жилище, което ще ви представим днес. То е дело на специалистите от Alvhem, като съчетава функционално отворено пространство и уникални детайли, които го превръщат в пример за модерна и артистична мансарда. Нека заедно разгледаме отделните помещения, докато междувременно за освежаването на дома се грижат опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Основните помещения са слети в една обща, но просторна стая

Разкошен дизайн и невероятна функционалност - това фантастично жилище е разположено в Гьотеборг, Швеция и заема едва 44 кв.м. Решено предимно в светли нюанси, то оползотворява наличното пространство, като съчетава кухня, дневна, трапезария и дори спалня в едно общо помещение. Осъзнали, че преградните стени ще смалят допълнително апартамента, дизайнерите решават да заложат на бялото за стените и тавана, като запазят автентичните дървени греди, които внасят цвят и артистичност.

Виж още: 6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени


Антрето е декорирано в невероятния скандинавски стил

В жилището ни въвежда очарователно антре, подчинено на изчистените линии и присъщите детайли на скандинавския стил. Масивното обзавеждане в него е заменено от практичен стенен рафт със закачалка, срещу който е разположено голямо огледало. По този начин се създава балансирана обстановка, която не е натоварена от присъствието на прекалено обемни мебели и декорации.


Дизайнът на дневната грабва вниманието още от прага й

От антрето преминаваме към уютната и хармонична дневна, която се отличава с перфектно съчетаване на минималистични мебели с интригуващи акценти. Така например централно място в нея заема класическият сив диван, който без пъстрите декоративни възглавнички би направил помещението скучно и еднообразно. Те обаче вдъхват живот и настроение в стаята, допълнени от ефектния килим, холната масичка и другите малки, но ключови детайли.


Трапезарията е семпла, но изключително хармонична

Както споменахме, общото пространство е оформено така, че да побира всички важни стаи у дома. Тук попада и трапезарията, която притежава семпло и изчистено излъчване. Впечатление прави своеобразната рамка, която оформят дървените греди около нея и по този начин я отделят визуално от останалите помещения. За обзавеждането неслучайно е избрано бялото, което създава усещане за повече простор и позволява добавянето на креативни акценти, като ваза с цветя и свещи например.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Уникалният кухненски гръб представлява креативен завършек към дизайна на модула

Кухнята е разположена в дъното на общото помещение, като обхваща изцяло единия му ъгъл. Тя разполага с оптимално практично обзавеждане, което осигурява функционални уреди и необходимата работна площ за приготвянето на вкусни ястия. Интересни детайли в дизайна на белия модул се явяват оригиналният кухненски гръб и удобният плот, които разчупват визуално изчистената визия на кухнята и допринасят за свежия й облик.


Уютната спалня е сгушена в дъното на общото помещение

В другия край на общото помещение откриваме уютна и топла спалня, която се придържа изцяло към доминиращия стил в дома. Разделена от дневната посредством камина, тя се отличава с неповторим комфорт и интересно обзавеждане. Централно място в нея заема леглото, заобиколено от две семпли нощни лампи. Липсата на пространство за поставянето на голям модул е компенсирана от стенен гардероб, в който собствениците да съхраняват своите вещи. Хитро, нали?

Виж още: Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.


Малката баня впечатлява със свежо и приятно излъчване

В това жилище очаквано банята е компактна, но изключително удобна. Подобно на общото помещение, тук отново доминира белият цвят, който този път е разнообразен от плочки в бледо синьо. Обзавеждането на тази важна част от дома е подчинено на изчистените линии и малките акценти, които се превръщат в артистичен завършек към неговия вид. Много практично решение тук се явява разположението на душа, който оползотворява изцяло един от ъглите в помещението. Почерпете вдъхновение от този страхотен дом и преобразете още сега своето жилище, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Разгледайте профилите и офертите на доказани специалисти в областта, които ще ви съдействат за реализирането и на най-смелото интериорно начинание!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта