Какви ще са тенденциите при обзавежаднето на кухни през 2022 година?

Публикувано на 12/11/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 12/11/2021 | Видяно 4 522 пъти

Светът на интериорния дизайн е необятен и изпъстрен с много красиви дизайнерски решения. Благодарение на огромното разнообразие от стилове, всеки може да открие и създаде домашната атмосфера, за която копнее. 

А на особена популярност в дизайна се радва кухнята. През изминалата година и половина се наблюдават големи иновации именно в това пространство. Ставахме свидетели на това как кухните се изпъстрят в цветове, изпълват се с естествени, изработени от занаятчии, материали... и в крайна сметка стават все по-луксозно изглеждащи и вълнуващи места. Кухнята от място за готвене, започна да се превръща в такова, в което семейството да се събира в края на деня. Превърна се и в такова, което хората, работещи от вкъщи, превърнаха в свой офис. 

През 2022 г. ще се наблюдава още по-голяма популярност на кухните, които отразяват личните вкусове, които събират красиви моменти и които удовлетворяват желанието за създаване на помещение, което отговаря на конкретните нужди на обитателя си. И за да ви го докажем, в следващите редове представяме тенденциите в обзавеждането на кухнята, които ще наблюдаваме през 2022 г. Издаваме - годината ще е изпъстрена с цветове, пищни детайли и вълнуващи иновации.

А за изпълнението на тези уникални тенденции, не се колебайте да се свържете с дизайнерите в MaistorPlus.


Смесване на материали за по-ориентирано към дизайна готварско пространство

Сега, повече от всякога, хората са по-склонни да инвестират в кухните. А добре обмисленият дизайн става основен приоритет. Това е илюстрирано в нарастващата тенденция за смесване на различни материали в пространството. 

Комбинирането на материи и концепции създава деликатен баланс между мъжественост и женственост. Хармонията между различните цветове дърво в различните кухненски елементи - смесването на кухненски остров от тъмна дървена с по-светла ламперия и решетка от бял дъб върху шкафовете в комбинация с ръчно рисувано покритие за стена и тапицирани кожени столове. Именно тези уж дребни детайли са онова, което прави любимите трапезарни пространства толкова специални.

Според много дизайнери дървесните тонове в кухнята се връщат на мода. Именно те се съчетават идеално с всеки материал, което дава свобода да развихрите въображението си и да покажете своя личен, уникален стил.


Зеленото е цветът на 2022 година

И преди сме споделяли, че тенденцията да пренасяме красотата на природата вътре в дома, е сред основните такива в интериора. С радост споделяме, че тази тенденция е тук, за да остане. 

Внасянето на нежността и пъстротата на естествените материали, ще остане ключов елемент от дизайна на кухненските пространства и през 2022 г. А кой цвят въплъщава по-добре природата от зеления? Независимо дали предпочитате мрачно, приглушено зелено или пък сте почитатели на по-яркия зелен цвят, бъдещето на интериорите в тези нюанси изглежда обещаващо. И това твърдение е особено валидно за кухнята. Остава единствено да намерите нюанса, който пасва на вашата същност.

Вижте още: Актуални акценти в модерната кухня


Край на кухните с отворен план

Според много интериорни дизайнери, една от основните тенденции в кухнята, които ще наблюдаваме през 2022 г., е намаляването на актуалността на кухните с отворена концепция.

Повечето хора искат да отделят кухненското пространство от това на всекидневната. Забелязва се нуждата от обособяването на различни пространства за различните видове дейности, които се извършват в дома - от приготвянето на храна, през времето за работа, до гледането на телевизия и т.н. 

Кухнята се превръща в място, където да избягаме след дългия работен ден, където да прекараме време с любимите си хора, като приготвим любимо ястие или просто да прекараме малко време със себе си, като едновременно с това активно си почиваме.


Тапет в кухнята? Защо не?

Тенденцията за използването на тапети в кухнята бавно набира сила и през следващата година ще става все по-популярна. Въпреки че обикновено за покритие на стените в кухнята се избират обикновена боя или плочки, поставянето на интересни тапети започва да става все по-предпочитено интериорно решение. Това е факт, тъй като все повече хора имат желание кухнята да се превърне в своеобразно продължение на дневната. А окачването на тапети е идеален способ това да се случи - те добавят повече текстура и дълбочина сред изчистените линии, които присъстват в кухнята.

Това семпла стъпка, с която можете да направите дизайна на помещението наистина зашеметяващ. 

Ако търсите още интериорни вдъхновения и професионални съвети за дизайна на дома ви, потърсете дизайнерите, регистрирани в MaistorPlus. За да се свържете с тях, е нуждно да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас и дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
108 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
25 извършени проекта