Вдъхновяващи идеи за оформяне на уютен балкон

Публикувано на 09/07/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 19 842 пъти

Балконът често е подценявана част от дома, в която има много повече потенциал, отколкото реално използваме. Той може да се превърне в кокетна градина, приятен кът за отдих, а дори и в компактна кухня. За да ви докажем това, днес сме ви подготвили няколко изключително интересни идеи, които да ви вдъхновят да преустроите и своя балкон. Не се страхувайте да експериментирате с декорации и украси, но за всички по-сериозни ремонтни дейности се консултирайте с компетентен дизайнер. Той ще ви даде профеионални съвети и насоки, и ще ви предпази от нежелателни рискове. За целта заявете проект безплатно в MaistorPlus и разгледайте разнообразните оферти на регистрираните в платформата изпълнители!


Елегантно съчетание в черно и бяло

Източник

Мебелите от ратан са много подходящи, както за градината, така и за балкона. Елементите в черно и бяло пък придават нежен завършек към цялостния му вид.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Подберете перфектните декорации

Добрият вид на един балкон до голяма степен зависи от начина, по който сте избрали да го декорирате. Подберете сувенири в един и същи стил, съчетайте смело цветовете, а за финал поставете компактна маса и сгъваеми столове, които ви позволяват да използвате пълния потенциал на балкона, когато пожелаете.


С усещане за чистота и свежест

Осигурете си местенце за отмора и спокойствие, като оформите балкона така, че бялото да е доминиращ цвят.


Експериментирайте с различни принтове

Предайте цветното лятно настроение и на балкона, като срещнете на негов терен различни шарки и принтове. Бъдете смели и експериментирайте, за да създадете неповторимо излъчване не само на балкона, но и на цялото си жилище.


Изберете тематични цветове

Зеленото е цветът на равновесието, спокойствието и природната красота. Ето защо, особено в комбинация с дърво, то е изключително подходящо за обзавеждане и декориране на балкона.


Ненадмината красота

Олицетворение на съвършенството, прекроено в страхотен дизайн, удобни мебели и перфектно съчетани декоративни елементи.


Невероятна идея за просторен балкон

Когато разполагате с достатъчно пространство, не правете компромис с обзавеждането на балкона, а създайте от него уютен кът, в който да се наслаждавате на лятото.


Отделете време за отмора

Посрещнете лятото на балкона в компанията на освежаваща напитка, докато релаксирате на супер удобен стол с декоративни възглавнички!

Виж още: 10 очарователни решения за осветителни тела за дома


Ратаново кресло повишава нивото на комфорт

Понякога е нужно съвсем малко усилие, за да се преобрази иначе скучния балкон. Дори и да са скромни размерите му, шансовете ви да го превърнете в уютно местенце, от което да се наслаждавате на разлистващата се зеленина наоколо не намаляват. Повикайте майстор, който да изравни стените и пода му, поставете дървена настилка и облицовка на стените, добавете естествени саксийни цветя. Що се отнася до обзавеждането, не е нужно да правите грандиозни планове. Напълно достатъчно е едно олекотено ратаново кресло като показаното тук. Украсете го с декоративни възглавнички, осигурете и мека седалка и вече имате всичко необходимо за едно релаксиращо балконско изживяване. 


Прекрасен балкон с уникална гледка

Ако сте сред късметлиите, чието жилище има уникален изглед, не се колебайте - поставете висока маса и столове, поканете приятели и се отдайте на приятни разговори.

За подходящото оформяне на балкона ви трябва само добра идея и усет към онези дребни елементи, които му придават характерна красота. Добавете подходящо осветление, декоративни възглавнички и малки саксийни растения, които да създават усещане за уют. Изберете креативен начин да преобразите своя балкон и споделете с нас резултатите, като не забравяйте да оставите по-сериозните реконструкции у дома в ръцете на опитни специалисти. Такива можете да откриете бързо и лесно в MaistorPlus, като просто направите безплатна заявка!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ VIP
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Венцислав Димитров VIP
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта