Студио и малко пространство – удобно място за живеене, работа, почивка или срещи

Публикувано на 09/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/07/2019 | Видяно 2 883 пъти

Ако живеете в малко студийно жилище или пък имате студио и по-малка стая като част от вашия дом, то със сигурност желаете то да функционално, уютно и естетично. Най-хубавото е, че малкото пространство може да се използва по всякакви начини и всичко зависи от въображението ви. Спалня, офис, дневна, детска, а в някои случаи и с голямо умение и фантазия – всичко това заедно.

Тук ви предлагаме 5 възможни решения и ви насърчаваме да почерпите от тях. Като основната идея е, че от неголямата квадратурата не бива да страда дизайнът и естетиката, нито да се ограничава размахът на идеите ви. В реализацията им много могат да ви помогнат специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт.


Модерна кухня в неголямо студио – напълно постижимо

Кой е казал, че не може да си организирате модерна кухня в малкото студио? Вградена фурна, газови котлони, шкафове отгоре, с вграден абсорбатор, шкафове встрани и отдолу, хладилник, мивка – по нищо не личи, че не сме в голямо кухненско пространство. А тук оптимално е използвано предимството на високия таван и над кухнята е спалнята, до която се стига чрез стълби. Същата височина на помещението дава възможност за високи прозорци и цялата външна светлина преминава през обособената дневна, спалнята и кухнята. Чудесен пример за това как студиото е комплекс от пространства, разположени в едно – намирате всичко, което има в един апартамент.

Виж още: Свежи дизайнерски идеи за малки кухни


Да помогнем на малкото помещение да изглежда по-голямо

Малките тавански помещения невинаги са достатъчно осветени. Едно от решенията е да го „осветим” със стени, боядисани в бяло. Внимание трябва да се обърне на пода и тавана, които за предпочитане е да бъдат в близки до бялото или меки пастелени цветове, както се вижда тук.

  • Дори малката кухня и шкафовете към нея са решени в бяло с дръжки в месингово червено в унисон с батерията на мивката.
  • Обособената трапезария отново с бяла маса, столове в светло дърво и декорация в стил Фън Шуй. Изчистено и светло.
  • Малките стълбички, които водят към спалнята, отново са бяло. Минималистично, чисто и светло.


Малката стая – чудесно място за вашето дете

Обособената малка стая може да се превърне в много уютно, практично и функционално място за вашето поотраснало дете. Нужно е да има добро естествено осветление, на което да помагат и светлите и жизнени тонове на интериора. В този случай функционалността на мебелите е решаваща. В едно са съчетани легло, гардероб, шкафове и място за съхранение на учебници и книги, включително и подходяща нощна лампа за четене и учене вечер. И едно приятно напомняне на стената, че все още е дете. Малкото пространство, плюс цветовите решения и функционалността на мебелите създават характера на стаята.


Естетика и практичност на няколко квадрата

За пореден път ще изтъкнем тази специфична особеност на студиото, ателието или малкото помещение да бъде много пространства, събрани в едно. Тук виждаме как само на няколко квадратни метра, почти едно в друго, се сместват кухня, трапезария, дневна и приятно място за срещи. Всичко това в елегантен, естетичен и минималистичен стил. Миникухня, барова маса до нея и подходяща декорация. Малък кинокът с диванче и масичка и съвсем наблизо уютно място за посрещане на гости с маса и столове. Цветовете и тоновете са в тъмния спектър, но подходящо и деликатно осветено от стратегически поставени осветителни тела, което създава усещане за съпричастност и уют.


Кът за игри, забава и живот на най-малките

Малката стая наистина е подходяща да се превърне в детски кът. Дори и студиото на последния етаж, стига да не е скосено и да има повече от един прозорец, защото естествената светлина е важна за малките пакостници. Както виждаме, тук има варианти, в които преобладава играта, живеенето и ученето, но предимно играта. Цветовете трябва да отговарят именно на това, като трябва да има и свободно пространство, където да лудуват малките. Мебелите са изключително важни – в унисон с обитателите, разчупени, даващи възможност и за игра, но и функционални.

Ако някоя от идеите ви е харесала, искате да я изпълните или да я модифицирате по свое виждане, интериорните специалисти, регистриране в сайта, ще ви помогнат. Просто трябва да пуснете заявка за изпълнение проект, напълно безплатно, след което ще може да избирате професионалисти според предоставените ви оферти. В допълнение ще можете да разгледате профилите им, както и да видите оценки, оставени за работата им от предишни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
14 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта