За всекиго по нещо: какъв стил балкон да изберем?

Публикувано на 09/04/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 09/04/2020 | Видяно 5 159 пъти

Балконите са едни от най-приказните и магични кътчета в дома. Те са най-малките пространства вкъщи, които обаче могат да разкрият вашата личност точно толкова, колкото и вътрешността на вашия дом. Те също така предлагат прекрасни места за почивка след дълъг работен ден. Да не говорим за факта, че те са чудни за малки събирания с приятели или семейство. И щом е така, защо не обърнем малко повече внимание на балкона и да го направим точно толкова съвършен и стилен, колкото и останалата част на дома ви?

Балконите са перфектното място за изразяване на вашата креативност. Те могат да бъдат декорирани и обзаведени по всевъзможни начини. А целта е една - да се превърнат в любимото ви място за пиене на сутрешното кафе и вечерната чаша вино, да бъдат мястото, на което четете хубава книга или пък се наслаждавате на тишината. Мястото, където разговорите са винаги сладки, а пълнята релакс е задължително условие. И тъй като всеки човек има собствен вкус, тук сме подготвили няколко идеи за тераси в различни стилове. За всекиго по нещо.

А за създаването на перфектен външен оазис, се доверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus!


За любителя на цветя

Растенията са живот. Буквално. И освен това, те са изключително добър начин да добавите цвят и да вдъхнете живот във всяко кътче на дома. Те могат да бъдат и фокусна точка на декора на балкона. Чудесен начин да се потопите в тази идея е да използвате стелажна система от саксии. Така цветята хем ще красят обстановката, хем ще придават и чудесен аромат. Добавете стилни столове, сложете външни килими и няколко саксии на нивото на земята и voila - имате прекрасно цветно кътче. Важно е и да се уверите, че всички растения, които използвате, виреят през конкретния сезон. Трябва да съобразите и количеството слънчева светлина, която балконът ви получава по всяко време на деня.

Вижте още: Мебели за малък балкон


За любителя на светлина

Ако сте любител на декорацията със светлина, вероятно вече сте установили, че имате огромно поле на избор. Това от една страна е чудесно, а от друга пък е доста неприятно. За балкона, чийто фокус е осветлението, имате възможност да избирате от богата гама варианти за декорация. А защо да не изберете всичките? Може вашият източник на светлина да бъде комбинация от неща като висящи лампи, крушки със струни, фенери, свещи без фиксатори или малки светлинки. Съчетаването им с най-обикновена масичка, топли одеяла, външен килим и растение в саксия, води до създаването на прекрасна атмосфера. Обстановката ще бъде сякаш извадена от романтичен филм - топла, уютна, мечтателна и много красива. 


За любителя на вечния релакс

Вероятно обожавате моментите, в които просто сте далеч от света, алармата за следващата сутрин е изключена, телефонът е на тих режим, а вие сте сгушени в уют? Ако е така, то защо не създадете ваше място за вечен релакс на балкона? Така ще се се наслаждавате на щастливи моменти, когато поискате, особено през месеците, когато времето е топло и спокойно. За да накарате балкона ви да крещи думи като “релакс”, “уют” и “спокойствие”, то са ви нужни само няколко неща. За да постигнете това блаженство, ви трябват:

  • Подходящо място за развихряне на въображението;
  • Подложка за "леглото", която да използвате за основа; 
  • Няколко завивки, които могат да “виреят” на открито;
  • Възглавници, меко осветление, външен килим и ето…

Кътчето за вечен релакс е налице.

Вижте още: Бохо стил - вдъхновение за малък балкон!


Няколко съвета за всеки

При декорирането на балкон в какъвто и да е стил, има няколко важни правила, които трябва да знаете:

  • Уверете се, че външният декор е устойчив на атмосферни влияния и плесен.
  • Вземете под внимание размера на вашия балкон. Не избирайте мебели, които биха го претрупали. Все пак ще се имате нужда от пространство, за да се движите и забавлявате.
  • Растенията, които избирате, трябва да бъдат съобразени с начина ви на живот и количеството работа, което сте готови да вложите в отглеждането им.
  • Проверете колко точно е осветен балконът ви. Това ще определи какъв вид осветление ще трябва да изберете.
  • Не се страхувайте да смесвате и съчетавате елементи от различни интериорни стилове. Или пък да създадете ваш собствен.

И сега, докато всички тези идеи са все още са пресни в главата ви, можете да потърсите професионалист за изпълнението им. Заявете проект, напълно безплатно и сравнете получените резултати, вижте мненията на други клиенти и изберете най-доброто за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта