Mapelastic AquaDefense

Последна редакция на 24/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 400 пъти

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Той и екипът му следят активно нововъведенията в строителния бранш. Мартин Стоянов познава отлично продуктите и техните характеристики и така спомага за навлизането на иновативните продукти на Мапеи в България. Стъпвайки на международния опит на компанията, Мартин и неговият екип предоставят решения на строителните обекти в България.

Oт самото създаване на компанията, усилията ни са насочени към научноизследователската дейност. Иновациите са една от основните ни ценности и доказателство за тази активност е Mapelastic AquaDefense, за който Мартин Стоянов ще ни разкаже повече.

Господин Стоянов, разкажете ни повече за продукта Mapelastic AquaDefense?

Mapelastic AquaDefense e готова за употреба, много бързосъхнеща, еластична, течна мембрана за хидроизолация на вътрешни и външни помещения. Продуктът е с консистенция на  еднокомпонентна паста, която се използва за бърза хидроизолация във влажни помещения преди полагане на крайни настилки от керамика, камък или мозайка. Заради защитата, която Mapelastic AquaDefense осигурява срещу влага и вода, продуктът може да се използва в помещения като бани, душ кабини, балкони, перални помещения, сауни и др. Mapelastic AquaDefense е устойчив на варовита вода, вода, съдържаща хлор и препарати, които се използват за почистване на помещения. Хидроизолацията е без никакви разтворители, готова за работа, еднокомпонентна светло синя синтетична смола под формата на паста във водна дисперсия.

Това означава ли, че продуктът може да се нанася върху различни настилки?

Да, Mapelastic AquaDefense може да се нанася върху бетон, мазилки на циментова и варова основа, гипсокартон, леки бетонови блокчета, водоустойчив шперплат, циментови замазки, замазки със специални спойки върху крайни настилки от керамика, подова мозайка и камъни. Освен върху тези покрития, хидроизолационният продукт може да се използва и върху напукани основи. Също така е предназначен и за оформяне на гъвкава противофрактурна мембрана върху напукани основи, укрепени с полипропиленова тъкан, което позволява полагането на керамични плочки или камъни.

Какви са ползите от бързосъхнещите му характеристики?

Заради бързосъхнещите си характеристики, Mapelastic AquaDefense образува еластично покритие без лепкава повърхност. Това позволява леко натоварване едва 3 часа след нанасяне и създава отлична основа за циментови лепила, клас С2 за полагане на всякакви покрития, например: керамика, гранитогрес, меки настилки, lvt и т.н. Еластичността на Mapelastic AquaDefense му помага да издържи обичайни вибрации и натоварвания, причинени от разширяване или свиване на основата поради промени в температурата.

Кажете ни повече за предимствата на продукта?

Продуктът на Мапеи има много предимства, с които се отличава. Например, преди приложението му не са необходими механична бъркалка или други инструменти за смесване, тъй като продуктът се доставя готов за употреба. Това е и една от причините хидроизолацията да бъде толкова предпочитана сред потребителите и специалистите в областта на строителните материали. Друго предимство на Маpelastic AquaDefense е устойчивoстта му на дъжд, едва 1 час след нанасяне на първия слой и 3 часа след втория. Също така керамичните покрития могат да се полагат 4 часа след нанасяне на крайния слой. Помещения, в които е положен Mapelastic AquaDefense може да се използват само ден след полагането й. Това е възможно единствено заради бързо съхнещия ефект на AquaDefense.

Ще  дадете ли няколко съвета за това, как се използва Mapelastic AquaDefense?

Важно е когато Mapelastic AquaDefense се полага върху основата, тя  да бъде добре почистена, без остатъчна влага. Също така преди полагане на покритието, повърхността трябва да се прегледа дали не прекъсва някъде и дали няма обрушени участъци. Mapelastic AquaDefense може да се използва след като пукнатините са предварително обработени с Eporip.

Освен това, продуктът е предназначен за работа при температури над +5°C.

Mapelastic AquaDefense може да се почисти лесно с вода от инструментите и повърхността, докато е още свеж. Продуктът се предлага на пазара в опаковки по 7,5 кг и 15 кг. Ако AquaDefense е оставен в оригиналната си опаковка, може да се съхранява до 24 месеца, което го прави годен за употреба дори 1 година след отварянето на опаковката. И не на последно място,ние сме помислили и за майсторите, за които това е основно предимство, което спомага работата им.

Информация за този и всички останали продукти на Мапеи може да намерите на сайта на Мапеи България (www.mapei.bg), както и на нашата страница във Facebook.

Свързано:

Mapelastic AquaDefense - доказателство за иновативен продукт