Какво представляват Thermogrid системите

Последна редакция на 28/03/2024 от Martin Stoyanov


Какво представляват Thermogrid системите

Системите се състоят от свързани таванни панели, в които циркулира вода или разтвор от вода и незамръзваща течност. Структурата на тези панели се състои от няколко пласта. Най-външният видим слой е метален или по-често за домашна употреба от гипсокартон. Над него е топлообменникът, направен от алуминий, в който се намира хидравличната верига, през която циркулира течността, като в зависимост от избрания модел и цена тези вериги са изработени от полиетилен, стомана или мед. Най-горният слой е изолационният, изработен от стиропор или вата.

Какво прави Thermogrid системите за таванен монтаж толкова ефективни

Принципът на работа е съвсем прост – топлинната енергия се предава от загрятата циркулираща течност в системата към повърхността на панела и оттам към по-студените части на помещението, а при охлаждане процесът е обратен. Това, което прави системата толкова различна спрямо конвенционалните решения за климатизация, е голямата площ, с която оперира – обикновено целият таван на дадено помещение служи като топлообменник. Комбинирани с високоефективен източник като термопомпа или кондензен газов котел, тези системи постигат изключително висок коефициент на преобразуване (СОР) и гарантират икономия на енергия.

Насладете се на несравним комфорт и непреходен дизайн

В режим на отопление системите могат да поддържат комфортни температури в помещението при по-ниски температури на самите панели, което предотвратява изсушаването на въздуха. Топлината в помещението естествено се издига нагоре и се абсорбира от тази по-хладна повърхност, като това води средно до 25% по-малко изразходвана енергия.

Когато охлаждат, за разлика от системите, използващи охладен въздух, панелите обикновено поддържат температура на повърхността от около 19 °С и постигат високо ниво на комфорт поради липсата на въздушни течения и всякакви шумове.

Не на последно място – тук самите климатични тела са вградени в тавана, което не нарушава естетиката на дома ви и прави бъдещите ремонти и промени в интериора на помещенията значително по-лесни.

Защо инвестицията спрямо традиционни системи си струва

  • Пестят енергия, тъй като постигат желания климат при по-ниски работни температури на водата в системата;
     
  • Осигуряват равномерна температура във всяка точка на помещението;
     
  • Без алергени и бактерии във въздуха – липсата на въздушни потоци предотвратява разпространението на бактерии и прах във въздуха;
     
  • Напълно безшумни са и нямат елементи, които да се износват във времето;
     
  • Нямате разходи за поддръжка, като смяна на филтри и почистване на въздуховоди;
     
  • Лесни са за монтаж и са естетически издържани, имате чисти подове и стени.

Научете повече за продукта тук: thermogrid.bg.

Свързано:

Снимки за отопление ДА ПОГЛЕДНЕМ НА ОТОПЛЕНИЕТО И КЛИМАТИЗАЦИЯТА ОТ ДРУГ ЪГЪЛ – THERMOGRID СИСТЕМИ