Подредете според честотата на използване

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева

1. Поставете закачалки.

Те ще бъдат необходими за връхните дрехи, които детето ви облича най-често през съответния сезон. Важно е закачалката да не е монтирана много високо, за да може нещата да са лесно достъпни. Оттук нататък задачата ви е да стимулирате у детето си изграждане на полезни навици. Вместо да хвърля якета и суитчъри където му падне, с лекота да ги закача. С времето ще се убеди, че така е далеч по-удобно. Бихте могли да направите закачалките под формата на игра за точност на "мятане".

2. Скрийте рядко използваните вещи.

Не че трябва да ги пазите в тайна, но ако има дрехи, които рядко се обличат или чисто и просто не им е сезонът, няма смисъл да стоят на първа линия. Спокойно могат да бъдат подредени в кутии на по-горните рафтове, които така или иначе не са удобни за ежедневно ползване.

3. Използвайте кутии и/или кошници.

Кутиите действително са незаменим помощник в справянето с безредието. Още по-хубавото е, че съществуват в най-различни размери, цветове и материали. Това дава възможност да се възползвате от тях, без значение дали сте ограничени пространствено от наличието на рафтове или не. Приятна алтернатива на кутиите са кошниците. Направите дрешника колоритен, така че да е приятен и свеж.

4. Осигурете лесен достъп.

Често обличаните дрехи, които няма как да висят на закачалка, е препоръчително също да бъдат лесто достъпни за детето. Това означава с лекота да бъдат забелязвани, да са на открито и видимо място. В противен случай може да се случи истински хаос в подредените вече кутии и кошници, докато детето тършува из тях за любимото си гащеризонче.

Вижте още: 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая

Свързано:

Подредете детския дрешник по забавен и лесен начин