Предимства на зелените площи

Последна редакция на 30/04/2024 от Адриана

  • Тревното покритие намалява температурата на почвата и въздуха. Ефектът е особено осезаем, докато чакате на трамвайната спирка в горещ летен ден.

  • Зелените релси изглеждат естетически доста по-добре от асфалта, бетона или чакъла. В дългосрочен план са по-евтини за поддръжка, а при проливни дъждове действат като естествен дренаж.

  • Зелената покривка абсорбира вредните частици в атмосферата и намалява шума с между 500 и 1000 херца. София е един от градовете с най-високо "шумово замърсяване" в Европа.

Тревното покритие намалява температурата на почвата и въздуха. Ефектът е особено осезаем, докато чакате на трамвайната спирка в горещ летен ден.

Зелените релси изглеждат естетически доста по-добре от асфалта, бетона или чакъла. В дългосрочен план са по-евтини за поддръжка, а при проливни дъждове действат като естествен дренаж.

Зелената покривка абсорбира вредните частици в атмосферата и намалява шума с между 500 и 1000 херца. София е един от градовете с най-високо "шумово замърсяване" в Европа.

 

Свързано:

Зелени трамвайни релси в София