Всекидневна - 7 минути

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 639 пъти

Всекидневната обикновено е стаята, в която посрещаме всичките си гости. Затова тя е помещението, което би трябвало да бъде най-представително и прецизно подредено. Преди да пристъпите към почистването, подредете бъркотията. След това се заемете с прахосмукачката и прахта. Удачно е да се придържате към тази последователност: 

  • Първо пуснете прахосмукачка, тъй като тя вдига прах и допълнително ще напраши мебелите.
  • След това избършете прахта отгоре надолу. По този начин няма да рискувате да напрашите вече почистена повърхност. Започнете с щорите, горните полици на секцията, а след това по-ниските повърхности и масата. За целта използвайте високоабсорбираща кърпа. Благодарение на специалната си клетъчна структура, тя притежава значително по-добра способност за поемане на мръсотия. Почистващият ѝ ефект е толкова добър, че можете дори да не използвате препарати, а само чиста вода от мивката. 

Свързано:

Идеи за хол Как да изчистите целия си дом за час?

В горния десен ъгъл на изображението виждате жена, която пуска прахосмукачка върху паркета. Но докато паркета бихте могли и само да заметете, то килимът който е на заден фон, най-лесно би могъл да се почисти именно с прахосмукачка. На изображението в долния десен ъгъл е показана щастливата домакиня, която е почистила хола си за седем минути и дори не се е изморила. Сега тя е готова да посрещне любимите си приятели и да се забавлява. В лявата част на колажа е показан една цялостно почистена и подредена всекидневна. Тя е приветлива и уютна, перфектна човек да прекара свободното си време в нея. Нека обърнем внимание и на интериора в стаята. Основният цвят тук е бялото. То е изключително трудно за поддържане и почистване, но за сметка на това излъчва спокойствие, хармония, светлина, усещане за чистота. Прави пространството да изглежда по-обширно. А в комбинация с множеството цветни детайли, стаята излъчва и свежест, и настроение. Цветя, декоративни възглавнички, цветни елементи по полиците, топъл килим и уютни дървени декорации - перфектна всекидневна.