Розовият цвят в дневната

Последна редакция на 26/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 349 пъти

Както и всеки друг цвят, розовото има своето специфично звучене, безброй нюанси и нужда да бъде правилно внедрено, за да изглежда елегантно и изискано. Най-често се свързва с детските стаи за малки принцеси, но то съвсем лесно и красиво може да бъде имплементирано във всяка друга стая от дома. Съчетава в себе си силното червено и спокойното бяло. В зависимост от това кой от двата тона преобладава, става по-наситено и въздействащо или по-деликатно и успокояващо.

В цветната психология розовото носи чувството за надежда, прогонва усещането за самота, има отпускащо влияние и уравновесява емоциите. Благодарение на тези си положителни свойства то е изключително подходящо за дневната. Отличен фон е за практичния и изчистен дизайн, така модерен през последните години. Образува хармонична връзка с всякакви неутрални цветове – бяло, сиво, бежово, и същевременно е чудесна основа за по-ярки и цветни акценти като наситено тюркоазено, синьо или дори жълто. С тези цветови комбинации много бързо ще създадете стилен и елегантен интериор за хола си. 

Свързано:

Идеи за хол 3 лесни начина да внесете розова нежност в дневната си

Съчетаването на розово с други цветове е лесно като детска игра, има толкова много великолепни комбинации, които може да приложите в интериора на вашия дом. Освен всички неутрални цветове, можете смело са комбинирате розовото и с някои по-нестандартни нюанси като ярко жълто, тъмно синьо и всеки друг цвят, който ви носи хармония и усещане са комфорт и уют. Тук сме ви подготвили една от може би най-класическите комбинации - наситено пепел от рози с бежово-кафяви мотиви. Това съчетание носи едно много специфично ретро звучене, което не допада на всеки, но пък имплементирано в подходящия интериор е изключително стилно, елегантно и царствено. Тук сме ви подготвили тези винтидж мебели с типичните са стила декорации. Дизайнът е много стилен с пепитен десен, креслата са в много специфичните за стила флорални мотиви, а вместо масичка по средата са поставени две ниски табуретки с кожена облицовка в тъмно розово. В допълнение са поставен старинни маси от масивно дърво с красиви декорации и ретро лампи, наподобяващи порцеланови вази. В целия дизайн се обаждат красивите розови елементи, които му придават стилен, женствен и много елегантен вид.