Потърсете помощ от геодезист за оценка на терена

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 628 пъти

Един от най-добрите майстори във форума egomen66 изтъква важността от предварителното проучване на терена, преди неговото закупуване и съответното започване на строежа. Пропускайки тази стъпка, рискувате да си навлечете много главоболия на по-късен етап, когато строителството вече е в ход и вие сте инвестирали солидна сума в закупуването на терена и материалите. В този смисъл изпълнителите във форума съветват да потърсим помощ от квалифициран геодезист, който да оцени състоянието на терена и да даде експертно мнение по отношение на новото строителство:

  • „Ако можеш проучи съседните къщи - с какви основи са, колко са дълбоки. Разкопай на различни точки в терена, да се ориентираш за пластовете. На каква дълбочина ти излиза твърда почва?“ – продължението на тази дискусия, а и още много други съвети, свързани с ремонта на дома, можете да откриете тук.

Виж още: Какво трябва да знаете за студените покриви

Свързано:

Идеи за къщи Майсторите сравняват - закупуване на готов имот срещу ново строителство?

Тази удивителна едноетажна къща се намира в полите на Витоша, като разкрива невероятна гледка към оживена София. Тя е разположена на стръмен склон, покрит с гъста растителност, който доближава сградата до естествената природа и по този начин създава усещане за хармония и уют в обитателите на дома. Къщата притежава максимално изчистен дизайн, подчинен на минималистичния стил, като обаче впечатлява и с невероятно удачно разпределение на наличното пространство. Тук собствениците залагат на стъклени прегради, които днес все по-често изместват плътните стени в облика на съвременните жилища. По този начин от кухнята и трапезарията не само се разкрива невероятна гледка навън, но и се създава усещане за повече простор, което от своя страна прави жилището и много по-гостоприемно. Плоският покрив е друго модерно решение, което все по-осезаемо се налага в дизайна, както на обществените, така и на жилищните сгради. Впечатление прави светлата настилка, разположена пред къщата, която създава ефектен контраст с черната фасада. Втората трапезария тук е изнесена отвън, като дава възможност на собствениците да прекарат предстоящите топли дни, вечеряйки на чист въздух. От гледна точка на интериора, тук преобладава модерният стил, като голяма част от отделните зони са обединени в общи просторни помещения, които предразполагат към отмора и релакс.