Помислете за светлината

Последна редакция на 08/05/2024 от Люси Любомирова

В кухнята винаги кипи живот: готвим, мием чинии, закусваме, обядваме, вечеряме и светлината, разбира се, играе ключова роля. От нея зависи не само удобството и безопасността при готвенето, но и цялостното визуално впечатление от интериора. Правилното осветление в малката кухня, може да я трансформира и да я направи да изглежда по-голяма, а грешно проектираното осветление може да превърне дори просторна стая в тясно, неудобно помещение.

Много по-удобно е да се мият, почистват и режат продукти с правилната, достатъчно интензивна светлина. Само един източник на светлина няма да е достатъчен. Необходимо е да има още един в работната зона и още един над зоната за хранене. И това е базовият минимум. Разбира се може да проектирате още по-впечатляващо осветление, което да поставя под акцент красотата на вашата кухня.

Ако обичате да готвите, потърсете възможност да поставите печката близо до прозореца, така че да може да готвите на естествена светлина и в същото време да се възхищавате на гледката.

Свързано:

Идеи от дизайнерите - кухня за онези, които обичат да готвят