Ретро трапезария, модерна кухня

Последна редакция на 26/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 589 пъти

За обзавеждане на своята трапезария, Селин Пелизари е заложила изцяло на реновирани мебели от седемдесетте. Столовете тя открива в мазето на училище в Лион. Реновирани и поставени в този лофт, те започват своя нов живот. Масата е направена от работниците по време на ремонта и двойката решава да я запази за спомен. Шкафът от 70-те и радио апарата от 50 те придават екзотика и неповторима атмосфера. Върху релсата останала от старата печатарска преса са наредени картини в ярки цветове. Пелизари купува рисунките от художници аматьори именно за да придаде този свободен неглижиран привкус на своята трапезария.

За разлика от целия приземен етаж, за кухнята си Селин Пелизари предпочита да избере съвсем ново обзавеждане от IKEA. Ето защо виждаме кухня от неръждаема стомана с всичко необходимо за готвене. За да не бъде кухнята твърде студена, Пелизари избира дървени плотове, като следва своята линия за комбинация на дърво и метал. Растенията по прозорците са перфектно свежо допълнение.

Виж още: Водещи тенденции в интериорния дизайн за 2017 г.

Свързано:

Идеи за кухня Артистичен лофт в Лион

Трапезария от реновирани мебели, тръбни училищни столове, самоделна маса от плоскости от дървесни частици, под от само разливна настилка, електрически лампи — метални тип лабораторни, цветни картини на стената, таван от масив дърво и железни греди, ретро радио, ретро шкаф от седемдесетте години. Цветовете в този кът са в земната палитра: кафяво, бежово, грахово зелено. Преобладават натурални дървесни цветове на тавана, столовете и шкафовете. Рисунките са поставени в дървени рамки. Кухнята на Пелизари е доставена от IKEA, шкафове от стомана, вградени електроуреди, дървени плотове с цвят на дървото повтарящ този на тавана. Таван дърво и метални греди, метална релса по дължината на кухнята напомня за старата печатница. Хладилник – INOX. Малък кухненски робот с метална купа. Микровълнова фурна – INOX. На прозорците кацнали метални саксии с цветя. Осветителни тела в индустриален стил.