Кухненски гръб от гранит

Последна редакция на 06/05/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 4 668 пъти

Кухненски гръб от гранит стои еднакво добре в модерна кухня и в такава, решена в ретро стил. Допълнително предимство е, че на практика е невъзможно да съществуват две напълно еднакви гранитени плочи, което оигурява уникалност на визията.

Предимства: Гранитът е лесен за почистване и можете да избирате измежду различни цветове, за да получите перфектен изглед за кухнята си.

Недостатъци: Тъй като гранитът е порест материал, е необходимо да се полира, за да се избегне по-бързото му похабяване.

Свързано:

Идеи за кухня Пътеводител в кухнята: Как да изберем перфектния кухненски гръб

Просторните кухни несъмнено притежават някои ключови предимства, като например безкрайните варианти за създаване на артистичен дизайн и възможността в кухнята да присъства повече от един опитен кулинар. Тази традиционна кухня притежава всички тези качества, като впечатлява и с наистина уютен облик. За да отговори на нуждите на голямото домакинство, тя разполага с масивен кухненски модул от дърво, който обхваща почти изцяло помещението и по този начин предоставя необходимото пространство за съхранение на всички обемни съдове и кухненски пособия. Макар работният плот да е повече от достатъчен за обработката на продукти, майсторите изграждат и практичен кухненски остров, разположен в центъра на помещението. Това от своя страна позволява поставянето на две мивки, което означава и по-лесно почистване на кухнята, като този път в него могат да вземат участие всички членове на семейството. Улеснената поддръжка на помещението е подпомогната и от изграждането на кухненски плот и гръб от гранит, като един от най-устойчивите и дълготрайни материали за кухня. Удобният ламинат на пода от своя страна допълва перфектно облика на кухнята, като спомага за това тя да изглежда още по-топла и гостоприемна.